+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Tee matka aidon lähiruoan alkulähteelle Saimaalle

Näe & koe

""

Aidon, korkealaatuisen ja vastuullisen ruuan alkulähde on Saimaan puhtaassa luonnossa. Saimaan seudun ruoka on maailman puhtainta, mistä todisteena monille alueen pientuottajien tuotteille ja raaka-aineille myönnetty D.O. Saimaa -laatumerkki. D.O. Saimaa on aitoa, laadukasta, vastuullista ja ennen kaikkea herkullista ruokaa Saimaalta. Suomen ensimmäinen alueellinen alkuperä- ja laatumerkki D.O. Saimaa (designation of origin) kertoo, että ruoka tai raaka-aine on valmistettu Saimaalle korkeat laatukriteerit täyttäen. D.O. Saimaa -laatumerkittyjen raaka-aineiden ja tuotteiden laatu ja vastuullisuus ulottuvat koko tuotantoketjuun. 

Paitsi korkeaa laatua, D.O. Saimaa - merkki tarkoittaa myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin ja paikalliseen yhteisöön. Merkki ilmentää Saimaan alueen omaleimaista kulttuuria ja vuosisataisia perinteitä, joita halutaan tarjota kaikille aidosta, puhtaasta ja herkullisesta ruuasta kiinnostuneille sekä välittää perinteitä myös tuleville sukupolville. 

Kun valitset D.O. Saimaa -merkityn tuotteen tai raaka-aineen, voit luottaa siihen, että teet eettisen ja vastuullisen valinnan. Paikallisen ja korkealaatuisen tuotannon puolesta liputtavat monet D.O. Saimaa -tuottajat, -jatkojalostajat ja -jälleenmyyjät sekä paikalliset ravintolat.