+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Visit Mikkeli

Visit Mikkeli

Visit Mikkeli on seudun kuntien yhteinen matkailuorganisaatio, josta saat neuvoa ja tietoa seudun matkailupalveluista. 

Tietoa Mikkelin seudusta

Mikkelin seutu on seitsemän kunnan - Mikkelin, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan muodostama matkailualue. Idässä aluetta hallitsee Saimaa ja luoteessa alue rajoittuu Etelä-Savon maakuntajärvi Puulaan ja Kyyveden järviretkeilyalueeseen.

Mikkelin seudun talousalueella asuu 79.906 vakituista asukasta ja seudulla oli vuoden 2013 tilastoinnin mukaan 29.311 loma-asuntoa. Alue kuuluukin Suomen merkittävimpiin vapaa-ajanviettoalueisiin ja mm. Puumalan väkiluku kolminkertaistuu kesäisin lomasesongin ajaksi. Mikkelin kaupunki nousi vuoden 2014 alusta Suomen suurimmaksi mökkikunnaksi vapaa-ajan asuntojen määrällä mitattuna. 

Matkailun alueorganisaatio

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry (käytetty lyhenne MSM ry) on Mikkelin seudulla - Mikkeli, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala ja Ristiina - toimiva matkailun alueorganisaatio. MSM ry markkinoi Mikkelin seutua matkailualueena, tiedottaa alueen matkailupalveluista, edistää matkailuelinkeinon kehittymistä ja yhteistyötä sekä vahvistaa seudun vetovoimaa.

MSM ry julkaisee vuosittain Mikkelin seutu – esitteet ja ylläpitää www.visitmikkeli.fi sivustoa, joihin on koottuna jäsenyritysten yhteystiedot, palvelut ja tuotteet. Lisäksi Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry koordinoi seudun yhteismarkkinointia.

Mikkelin seutu lukuina

→ Osa Etelä-Savon maakuntaa
→ Vakituisia asukkaita 79.906  
→ Loma-asuntoja 29.311 
→ 7 kuntaa
→ Järviä 2067
→ Matkailijoita 330.000 / vuosi (suomalaisia 71 %, venäläisiä 21 % ja saksalaisia 2 %)