+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Uhkua - kestävällä tavalla toteutettuja luontoelämyksiä, luontomajoitusta ja lähiruokaa Mikkelissä

Uhkua - kestävällä tavalla toteutettuja luontoelämyksiä, luontomajoitusta ja lähiruokaa Mikkelissä

LUONNON RAUHAA SAIMAALLA
Uhkua sijaitsee Ristiinan Nikinsalmessa Vihreän kullan kulttuuritien varrella Saimaan rannalla. Matkaa Mikkelistä kertyy 50 km, Helsingistä 250 km. Meiltä löydät täydellisen paikan uppoutua syvälle luontoon ja paikallisen maaseudun elämäntyyliin. Toimimme ympärivuotisesti Luoteis-Saimaalla Yöveden ja Louhiveden ympäristöissä, tarvittaessa kauempanakin. Tarjoamme luontomajoitusta kelluvalla lautalla, opastettuja retkiä ja ruokapalveluita pienryhmille sekä retkeilyvälineiden vuokrausta. Kestävän kehityksen arvot ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja paikallisista raaka-aineista valmistettu ruoka on intohimomme.

LUONTO- JA RUOKAELÄMYKSET
Palveluistamme löydät valmiita retki- ja elämyspaketteja. Ohjatut toimintamme voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeisiin, olipa kyseessä retkeily, melonta, lumikenkäily, kalastus, saunaelämys tai upea ateria ulkona luonnossa. Tai joku näiden yhdistelmä. Järjestämme myös tunnelmallisia illallisia vanhan hirsitalomme tuvassa ja kuljetamme asiakkaita pienellä kalastusveneellämme Saimaalle nauttimaan ruuasta ja järviluonnosta.

MAJOITUS JA SAUNAT
Kelluva majoituksemme on erinomainen paikka irtautua arjesta. Kulku kierrätysmateriaaleista rakennetulle majoituslautalle ja lauttasaunan löylyihin tapahtuu soutuveneellä. Lautoilla ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä, joten pääset kokemaan yksinkertaisen mutta ylivoimaisen mukavan majoituskokemuksen luonnon rauhassa. Kompostikäymälät löytyvät molemmilta lautoilta ja lauttojen terasseilla voit nauttia kauniista järvimaisemista ja pulahtaa Saimaan viilentävään syliin. Toimitamme lautoille myös aamupala- ja iltapalakorit lisämaksusta.

Vuokraamme lauttasaunan lisäksi myös rannan vanhaa hirsisaunaa ja pientä helposti kuljetettavaa telttasaunaa. Uhkuan saunat tarjoavat upean elämyksen pienille ryhmille. Saunoihin mahtuu kerrallaan 4-6 henkilöä ja lautoille mahtuu yhteensä 12 hlö/lautta. Lautat voidaan tarvittaessa yhdistää isompien illanviettojen pitoon.

Uhkua

Suurlahdentie 3189
52360 Someenjärvi

+358 040 744 7631

asta@uhkua.fi

Me olemme Saimaan seudun vastuullinen yritys

Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta

4/6

Vaalimme kulttuuriperintöä

6/6

Toimimme ympäristöystävällisesti

26/30

Olemme LGBTQ-ystävällisiä

2/2

Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti

6/12