+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Syksy 2023 Marraskuun valo -maalausta ja kirjoittamista 17. - 19.11.2023 Yöveden Ateljeekodissa Mikkelissä

Syksy 2023 Marraskuun valo -maalausta ja kirjoittamista 17. - 19.11.2023 Yöveden Ateljeekodissa Mikkelissä

Marraskuussa elämme vuoden pimeintä aikaa, jolloin pienikin valo koskettaa. Silloin tutkimme Yöveden Ateljeekodissa valoa kuvataiteen keinoin ja sanoitamme omaa valonlähdettämme kirjoittamalla. Tervetuloa luomaan runokuvia, synnyttämään kuvarunoja!
Marraskuu on rauhoittumisen ja levon aikaa syksyn kiihkeyden ja loppuvuoden kiireiden välissä. Luonnon hiljaisuudessa on tilaa nähdä ja kokea pimeän vuodenajan erityinen, herkkä valo. Herkkä, hiljaa hiipuvan päivän valo, lyhdyt puutarhassa, kynttilän liekki, huikea tähtitaivas. Tutustumme valon esittämiseen taiteessa ja etsimme omaa sisäistä valoamme kirjoittamalla. Tutustumme myös erilaisiin varjoihin, varjon väriin ja heijastuksiin – ja annamme niiden siirtyä paperille kuvina ja teksteinä.

Voit osallistua millä tahansa tekniikalla, mutta ohjaus on akvarelleilla. Teksti voi syntyä paperille proosana, runoina, muoto on vapaa. Jos maalaaminen tai kirjoittaminen, tai molemmat, ovat sinulle entuudestaan tuntemattomia, tällä kurssilla on hyvä hetki tutustua omaan luovuuteen. Et siis tarvitse aiempaa kokemusta kummastakaan.

Ruokana maistelemme muun muassa kesällä eri tavoin säilöttyjä herkkuja puutarhasta ja lähimetsistä. Pimeän illan rauhasta nautimme 160-vuotiaan saunan löylyissä ja Saimaan Yöveden aalloista.

Majoitus 1–2 hengen huoneissa. Kurssin hinta 300 € sisältää opetuksen, ruoan ja kahvit. Majoitus varataan erikseen. Materiaalimaksu 20 € maksetaan paikan päällä tai voit myös tuoda omat materiaalit (paperit, siveltimet, värit).Yöpyminen 60/40 €/yö sisältää aamupalan, iltapalan ja saunan illalla. Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Kurssiohjelmaan pääset kuitenkin hyvin mukaan, vaikka ehtisit paikan päälle vasta lauantaiaamuna. Varaa silloin yöpyminen vain yhdeksi yöksi.

Yöveden Ateljeekoti

Himalansaarentie 553
52420 Mikkeli

+358405784003

ateljeekoti@katjaantonoff.net