+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Norppapolku Saimaalla kesä 2024

Norppapolku Saimaalla kesä 2024

Saimaan parhaita maisemamakupaloja Norppapolulla!
Puumalan upein luontopolku kulkee kangasmaastossa, harjuilla, hiekkarannoilla ja rantakallioilla. Voit kulkea koko 13 km matkan kerralla tai valita kolmesta lyhyestä kierroksesta omasi (Kitulan lenkki 3 km, Kaivannon kieppi 4 km ja Kotkatsaaren kierros 2,8 km). Rengasreitin voi kiertää molempiin suuntiin.

Reitti on viitoitettu ja merkitty. Lisäksi reitillä on Saimaa Geoparkin opastauluja, jotka kertovat alueen geologista tarinaa. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, monesti poluilla on tamppaantuneet urat, sillä kävijöitä riittää ympäri vuoden.

Polku kulkee vaihtelevassa kangasmaastossa, hiekkapoukamissa ja komeilla rantakallioilla. Reitillä on myös kosteikkoja ja Kataalahdessa näköalapaikka ja jyrkkä kallio, joka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Kotkatsaaren kierros on reitin helppokulkuisin osuus. Kotkatsaaren itärannalla on hieno hiekkaranta ja länsirannalla retkisatama, uimapaikka, nuotiopaikka, laituri ja puusee.

Norppalaavu
Kaivannosta (Luukkolantie 227) löytyy parkkipaikka ja vedenottopiste. Reippailun lomassa voit nautiskella eväitä ja kupin kuumaa Norppalaavulla. Paikallisista hirsistä käsityönä veistetty ja perinteisellä piiluttamistekniikalla viimeistelty laavu tarjoaa suojaisan taukopaikan tulen äärellä. Laavu on tilava ja esteetön. Norppalaavulta löytyy myös ulkotulipaikka sekä uimalaituri, jolta voi pulahtaa patikoinnin päätteeksi Saimaan syleilyyn.

Tulenteko on luvallista vain tulipaikoilla sääolosuhteiden salliessa. Muistathan, että retkeilijällä on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia. Leiriytyminen on kielletty polun varrella. Kunnioita ympäristöä, suosi valmiita polkuja, äläkä roskaa luontoa.

Lue lisää vinkkejä sivuiltamme.

Nähdään Norppapolulla!

Visit Puumala

Luukkolantie 227
52200 Puumala

+358505620706

visit@puumala.fi