+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Neitvuori ja Hiidenmaan retkeilyreitit

Neitvuori ja Hiidenmaan retkeilyreitit

Neitvuori on yksi Etelä-Savon korkeimmista vuorista 184 m, jonka huippu on 110 m Saimaan pintaa korkeammalla. Neitvuorelta avautuu näkymät hyvällä säällä jopa kymmenien kilometrien päähän Luonterin saaristoon, sokkeloiselle Saimaalle.
Paikka tunnettiin ennen Hiidenvuorena, mutta sitä alettiin nimittämään Neitvuoreksi Isovihan aikaan venäläisiä paenneen neidon syöksyttyä alas jyrkänteeltä.

Neitvuoren retkeilyreitti ja näköalapaikat 1 – 16 km

1. Hiidenmaan tilan viereiseltä pysäköintialueelta lähtee oranssein merkein viitoitettu retkeilyreitti ”Hiije silmukka”, joka on pituudeltaan 4 kilometriä. Vaaramaisemat ihastuttavat retkeilijää ja Neitvuorelta avautuukin upea maisema sokkeloiselle Saimaalle, norpan kotivesille. Pysäköintipaikalta on kilometrin matka Neitvuoren tulentekopaikalle, jossa on myös laavu ja käymälä.

2. "Hiidenkierros", pituudeltaan 12 kilometriä. Hiije silmukalta pääsee Hiidenkierroksen kunnostetuille ja viitoitetuille poluille. Reitin polut ovat merkitty maastoon punaisella. Reitin varrelta löydät kauniiden maisemien lisäksi Hiidenkodan tulentekopaikkoineen ja uintipaikkoineen sekä Riihijärven uintimahdollisuudet.

Neitvuorentie 660
52100 Anttola

+358 44 794 5669

matkailu@mikkeli.fi