+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Huitukanharjun luonnonsuojelualue

Huitukanharjun luonnonsuojelualue

Vuokraa pyörä ja tee retki Huitukkaan, Juvan Punkaharjulle ja etsi Repokivet

Huitukan-Myllyjoen luonnonsuojelualue kattaa Huitukanharjun viiden kilometrin mittaisen harjuselänteen Sääksjärveltä Keihäslammille saakka. Pitkän ja kapean, vesistöjen rajaaman harjun laella kulkee vanha kärrytie, jolta avautuvissa hienoissa maisemissa viihtyy pidemmänkin aikaa.

Huitukanharjun alueella on viitteitä historiallista ja esihistoriallisista rakennelmista, kuten 1. maailmansodan aikaisista puolustusvarustuksista, kivikautisista asuinpaikoista ja pyyntikuopista. Kohteita ei tällä hetkellä ole merkitty maastoon. Vuoreinen- ja Sourujärvien välisessä niemessä sijaitsevat Repokivet ovat vanhastaan suosittu retkeilykohde. Huitukanharjun alueella on hyvät sienestys- ja marjastusmaastot. Luontoretken lomassa voi evästauon viettää vaikkapa kelopuulla istuskellen.

Saapuminen kohteeseen

Alueelle pääset helpoiten polkupyörällä Vehmaan suunnalta: käänny Pieksämäentieltä Huitukantielle ja jatka tietä harjujaksolle saakka. Autolla alue on helpointa saavuttaa Vuorenmaan kautta: käänny Vuorenmaantieltä Mutaseläntielle ja aja Sääksjärventien alkuun. Harjuselännettä pitkin kulkeva Sääkjärventie on kivinen ja kapea, eikä sovellu henkilöautolla ajettavaksi.

Alueella voi vapaasti nauttia luonnonrauhasta, mutta tulenteko on ehdottomasti kielletty kautta vuoden.

Juvan kunta

Huitukantie 438
51900 Juva

+358400761944

matkailu@juva.fi