+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Puutarhurin opastettu puutarhakierros Tertin kartanossa Mikkelissä, kesä 2024

Puutarhurin opastettu puutarhakierros Tertin kartanossa Mikkelissä, kesä 2024

Tertin Kartano on uniikki, aito perheomisteinen kartano Saimaalla, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Vain 10 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Tertin Kartano, eli tuttujen kesken Tertti, on ihana pakopaikka peltojen ja puutarhojen keskellä. Nimestään huolimatta meno on savolaisen lupsakkaa.

Tertin kartanon pihapiiriä ympäröi neljän hehtaarin puutarha. Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee humalan peittämänä, miltei piilossa päätalon kävijöiltä. Ruutupuutarhan antimiin kuuluvat valloittavat yrtit sekä väreittäin kylvetyt juuresmaat ja omena-, kriikuna- ja luumutarha. Kesäisin ruusutarhassa pääset nauttimaan Tertin oman ruusun huumaavasta tuoksusta, joka vastaa väriltään aivan kartanon väriä 100 vuotta sitten. Keväällä kartanon pihapiiriä kaunistaa kirsikkapuistikko. Puutarhakierroksella pääset vierailemaan salatussa aidatussa puutarhassa, jossa kuulet paljon tarinoita menneiltä ajoilta.

Osana aktiviteettia suosittelemme nauttimaan alueen parhaista kulinaristisista herkuista Tertin tunnelmallisessa ja historiaa henkivässä miljöössä. Sesongin puhtaat lähiraaka-aineet ja omavaraisuus ovat kartanon ruokafilosofian kantavia teemoja. Ravintolan ollessa Saimaa Gastronomy-verkostoa, voit olla varma, että nautit korkealaatuisesta ruoasta, joka on valmistettu rakkaudella ja tarjoillaan kera parhaan palvelun.

Kesto n. 40min. Hinta 5 €/hlö. Minimiveloitus 50 euroa.

Tertin kartano Oy

Kuopiontie 68
50350 Mikkeli

+358 (0) 15 176 012

tertti@tertinkartano.fi

Me olemme Saimaan seudun vastuullinen yritys

Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta

6/6

Tarjoamme lähi-, sesonki tai luomuruokaa

6/6

Vaalimme kulttuuriperintöä

6/6

Olemme saavutettavissa esteettömästi

3/5

Toimimme ympäristöystävällisesti

26/32

Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti

8/12