+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Viisi parasta saunakokemusta Mikkelin seudulla

Näe & koe

Viilenevä kesäilta tai paukkuva pakkanen - mihin tahansa vuodenaikaan saunominen sopii meille suomalaisille. Mikkelin seutu on saunojen luvattu paikka. Täällä on mahdollista nauttia mitä hulppeimmista maisemista mökkisaunan lauteilla, kokeilla erikoisempia saunavaihtoehtoja tai tunnelmoida perinteisessä suomalaisessa ja saimaalaisessa saunassa. Pulahdus Saimaaseen ympäri vuoden virkistää mieltä ja kehoa, ja etenkin avantouinnilla sanotaan olevan suuriakin terveysvaikutuksia. 

The Nordic Nomad listasi Pistohiekka Resortin maisemasauna Puumalassa yhdeksi Suomen ainutlaatuisimmaksi saunaksi! Ihaile maalauksellisen kaunista Saimaan maisemaa lauteilta ja vilvoittele terassilla jääkylmän virvokkeen kera. 

Julkiset saunat ovat kesäsesongin aikaan avoinna joka ilta. Myös yksityiset saunavuorot ovat varattavissa.

Kylpykokemus Uhkuan saunalautalla Ristiinassa yhdistää perinteistä ja uudenlaista saunaelämystä. Saunan lauteille mahtuu noin 4-6 henkilöä kerrallaan, ja ikkunoista voit ihastella mitäpä muutakaan, kuin Saimaan kaunista järvimaisemaa. Tämän lähemmäs vettä ei voi enää päästä. Lautalta löytyy kompostikäymälä, pukuhuone ja kaasugrilli.

Saunalautan kolmen tunnin vuokra on 200 euroa, sisältäen valmiiksi lämmitetyn saunan, tervetuliaisjuoman, pesuaineet ja pefletit. Suosittelemme saunan jälkeen nauttimaan illallisen Nikinsalmen tuvassa.

Joka talvi Sahanlahden isäntä apujoukkoineen rakentaa Sahanlahden jääsaunan upeaan miljööseen Puumalaan. Nimestään huolimatta sauna ei jätä ketään kylmäksi! Kesäaikaan vaihtoehtoisesti Niskalammen sauna on varteenotettava vaihtoehto, nimittäin sauna on aito suomalainen perinnesauna.

Hyvinvointisauna Härkäniemen tuvilla Mikkelissä hellii stressin pois kehosta ja kiire unohtuu. Ennen saunaelämystä reippaillaan lähiluonnossa, jotta saunan vaikutukset korostuvat saunoessa. Saunomisen aikana tehdään jalkakylpy ja hoitava naamio. Pulahda Saimaaseen sekä talvella että kesällä! 

Loistava ohjelma hemmotteluun polttariporukoille, työporukoille ja muihin virkistyspäiviin. Ohjelma sisältää opastuksen, saunan, saunan lämmityksen, pyyhkeet, jalkakylvyn, naamion, saunaevään ja juoman.  

Landhaus Kekkolan Saunamaailma on täydellinen paikka rentoutumiseen metsien, peltojen ja järven ympäröimänä, vain seitsemän kilometrin päässä Mikkelin torilta. Landhaus Kekkola on idyllinen paikka myös kokouksen viettoon! 

Kaksi saunaa, tammipaljut, terassi ja suureen takkahuoneeseen sopii jopa 20 henkeä kerrallaan. Lisäksi pieneen saunaan mahtuu 6 löylyttelijää lisää.