+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Top 6 -nähtävyydet Mikkelin seudulla

Näe & koe

Sen lisäksi, että Mikkelin seutu tarjoaa upeat näköalat, mielenkiintoista historiaa ja paljon aktiviteetteja, nähtävyydet tuovat oman mausteensa seudun tarjontaan. Kokosimme mielenkiintoisimmat nähtävyydet alueelta alle. 

Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa ovat Pohjoismaiden laajin kalliomaalauskokonaisuus ja ainutlaatuinen Saimaa Geopark -kohde. Kalliomaalaukset on tehty luontaisen vesireitin varrella sijaitsevan jykevän ja majesteettisen kallion seinämään. Paikassa huokuu luonnonrauha ja hiljaisuus.

Naisvuoren näkötorni Mikkelin keskustassa avaa hienot näköalat Mikkelin ylle. Kesäisin näkötornin alakerrassa toimii myös kahvila, josta saa loistavia herkkuja!

Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Mikkelipuistossa on upea puutarha, kävelyreittejä ja aktiviteettimahdollisuuksia. Puistossa voi syödä ja kahvitella myös ravintola Greenerissä, tai vaihtoehtoisesti ota omat eväät mukaan.

Taidekeskus Salmela on kuvataiteen näyttelykeskus ja kesäajan kulttuuritapahtuma Mäntyharjun kirkonkylässä. Vuosittaisen kuvataidenäyttelymme pääpaino on monipuolisessa suomalaisessa nykytaiteessa. Salmelan tunnelmaan kuuluu kolme ainesosaa: kesä, taide ja upea historiallinen miljöö. Näyttely levittäytyy järvimaisemassa kirvesmiesempire-tyylisestä komeasta päärakennuksesta Domanderin viehättävään 1800-lukulaiseen apteekintaloon pihapiireineen. Taidetta on esillä myös päivittäin palvelevan kulttuuriravintola Kesäheinän tiloissa. Taidekeskus Salmela on Suomen suurin kuvataidefestivaali, mutta toimintaan kuuluu olennaisesti myös kesäiset konsertit ja muut tapahtumat, joita järjestetään taidemiljöössä omalla puistonäyttämöllämme sekä Mäntyharjun kirkossa tien toisella puolella.

Vuonna 1812 toimintansa aloittanut Rapion Mylly on Suomen vanhimpia yhä toimivia teollisuuslaitoksia. Myllypuoti tarjoaa runsaan valikoiman lisäaineettomia myllytuotteita ja myllykahvila rauhallisen pysähdyksen vehreän luonnon keskellä. Kesäisin avoinna olevassa Myllykahvilassa kaikki kahvilan tuotteet on itse leivottuja myllyn omista jauhoista. Kesäteatterin ja teatterimaailman kirkkaimmat tähdet tuovat oman lisänsä romanttiseen myllymiljööseen. 

Lietveden maisematie Mikkelin ja Puumalan välissä on ajon arvoinen! Tie 62 mutkittelee läpi suomalaisen maaseudun ja järvimaisemien Mikkelistä Anttolan ja Puumalan kautta Ruokolahdelle. Matkan varrella on monta uniikkia taukopaikkaa, joten reitille on syytä varata riittävästi aikaa. Yksi reitin tunnetuimmista näköalapaikoista on Lietvesi, jossa tie kulkee läpi pienten saarien ja ylittää Saimaan upeaa siltaa pitkin. Lietveden näköalapaikalla on näköalatasanne, josta saa otettua hienoja kuvia kaikkina vuodenaikoina.