+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Tiesitkö nämä piknik-paikat Mikkelissä ja lähiseudulla?

Paikalliset suosittelevat

Seudun järviluonto on pullollaan hienoja paikkoja, joissa voi levittää viltin ja nauttia piknik-korin herkuista sekä maisemista. Tässä muutamia vinkkejä Mikkelin ja lähiseudun paikoista, joissa kannattaa viettää mukava piknik-retki. 

Naisvuoren puisto 

Naisvuorella, Mikkelin keskustan korkeimmalla kohdalla, on kaunis, pieni puisto suihkulähteineen ja istutuksineen. Tänne on mukava kavuta rauhoittumaan ja istahtaa penkille nauttimaan piknik-eväitä. Bonuksena hienot maisemat kaupungin ylle – vielä paremmat näkymät saat Naisvuoren näkötornin huipulta! 

Mikkelipuisto keskustan tuntumassa

Mikkelipuisto sijaitsee noin 1,5 km päässä kaupungin keskustasta. Vehreässä puistossa on kauniita istutuksia, erilaisia puutarhaosastoja, suojaisia sopukoita istuimineen sekä kaksi leikkikenttää perheen pienimmille ja hieman isommille lapsille. Rannan tuntumassa on grillauspaikka sekä viheralue, joten houkuttelevia piknikpaikkoja on useammassakin kohtaa. Alueelle on vapaa pääsy. 

Pistohiekan upea hiekkaranta Puumalassa

Pistohiekalla voit viettää kunnon ranta-piknikin!  Luonnon muovaama, harjualueen laitaan syntynyt, noin 700 m pitkä hieno hiekkaranta on ollut retkeilijöiden suosikkikohde jo useita vuosikymmeniä. Rantatörmällä on pukukopit ja alueella on myös WC. Pistohiekka on Saimaa Geopark -kohde. 

Saimaalla veneilijän tai melojan piknik-tärpit

Jos liikut veneellä Saimaalla, käy Otrasaaressa Louhivedellä tai Korvensaaressa Anttolassa piknikillä tai uimassa. Molemmilla saarilla on nuotiopaikka ja Korvensaaressa jopa sauna!