+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Tee ainakin nämä Mikkelissä!

Paikalliset suosittelevat

Oletko tulossa Mikkelin seudulle ja mietit, mitä tehdä alueella? Kokosimme seitsemän vinkkiä, jotka sinun tulisi ainakin kokea Mikkelissä. Seitsemään vinkkiin emme saa mitenkään kaikkia mahdutettua, mutta näistä on hyvä aloittaa! 

Annamme mielellämme lisää vinkkejä, ole rohkeasti yhteydessä matkailuneuvontaamme.

Ihastu Astuvansalmen kalliomaalauksiin

Ristiinassa sijaitseva Pohjoismaiden laajin kalliotaidekokoelma vetää sanattomaksi. Kalliomaalaukset on tehty luontaisen vesireitin varrella sijaitsevan jykevän ja majesteettisen kallion seinämään. Paikassa huokuu luonnonrauha ja hiljaisuus. Kallio muistuttaa nukkuvan ihmisen kasvojen sivuprofiilia, kuin nukkuvaa ukkojumalaa, mikä lienee tehnyt siitä pyhän kulttipaikan. “Astuvan Ukon” salaperäisyyttä lisää kaiku, joka vastaa kallion seinämästä ja onkalosta paikkaa järveltä päin lähestyvälle.

Astuvansalmen erikoisuus on mystinen Astuvan Artemis, ainutkertainen naissoturihahmo.

Astuvansalmelle pääset kätevästi Hop On Hop Off -retkellä. 

Kiipeä Neitvuoren huipulle

Neitvuoren huipulle käveleminen on vaivan arvoista, sillä huipulta avautuvat hurmaavat näkymät labyrinttimaiselle Saimaalle! Istahda kalliolle kahvittelemaan tai patikoi lähestulkoon kierroksen päähän, jossa sinua odottaa laavupaikka makkaranpaistoa varten. 

Tiesitkö, että tämä Savon Sveitsiksikin kutsuttu Neitvuori on Etelä-Savon korkein vuori?

Aisti paikallista tunnelmaa Mikkelin torilla

Mikkelin tori on maankuulu markkina- ja kohtauspaikka, joka tunnetaan leppoisasta tunnelmastaan sekä laadukkaista tuotteistaan. Markkinoita Mikkelissä on pidetty jo vuodesta 1744 ja nykyinen Hallitustori – kaupungin sydän – perustettiin vuonna 1838. Tänäkin päivänä kaupunkilaiset tapaavat torilla toisiaan, viettäen kahviloissa aikaa ja tehden päivittäisiä ostoksia. Mikkelin tori on valittu yhdeksi Suomen kauneimmista toreista ja se onkin yksi modernin kaupunkikeskustamme tärkeimpiä kohtaamispaikkoja. Täältä löydät paikallisia raaka-aineita suoraan tuottajilta!

Nauti paikallisia herkkuja Saimaa Gastronomy-ravintoloissa

Saimaa Gastronomy on neljän ravintolan verkosto, joita yhdistää rakkaus Saimaata ja sen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Kaikissa kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Mikkelin seudulla Tertin Kartano, Sahanlahti Resort ja TeaHouse of Wehmais tarjoavat uniikkeja makuelämyksiä illallisten, lounaiden ja teehetkien merkeissä. Vahva suositus testata!

Ja jos haluat kokata mieluummin itse, käväise Kenkäveron D.O. Saimaa Shopissa hakemassa paikallisesti tuotetut raaka-aineet. Lue lisää D.O. Saimaasta.

Hyppää Arton Ekoveneen kyytiin ja suuntaa norpparetkelle

Kun kerran Saimaan rannalla ollaan, suosittelemme retkeä saimaannorpan kotivesille Puumalaan. Kippari Arto tietää parhaimmat paikat bongata tämä harvinainen eläin, joka huolii kodikseen vain Saimaan kirkkaat vedet. Norpparetket toteutetaan vain norppien ehdoilla, niitä häiritsemättä. Extrana Arto kertoo alueen parhaat tarinat norpasta!

Sauno, sauno ja sauno!

Saunan lämpimät löylyt ja pulahdus Saimaaseen sekä kesällä että talvella on takuuvarma nautinto. Mikkelin seudulta saunoja löytyy jokaiseen makuun. On perinteisiä ja erikoisia saunoja. Lupauksemme on, että löylyt ovat loistavat jokaisessa saunassa. Tutustu Mikkelin seudun saunoihin.

Vieraile Sodan ja rauhan keskus Muistissa

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa käyttävät näyttelyt vievät sinut sodan kokemuksiin. Muistin toiminta perustuu humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä tehtyyn kotimaiseen ja kansainväliseen sodan tutkimukseen. Muisti kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Muisti on niille, joita sodan historia kiinnostaa, ja erityisesti niille, joita se ei kiinnosta.