+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Kuva: Uhkua
Takaisin

Saunan ja luonnon ystävän unelmaloma Mikkelin seudulla

Näe & koe

Sauna ja luonto ovat hyvän olon aakkoset! Yhdistä luontoaktiviteetit rentoihin saunaelämyksiin lomallasi. Tässä valmis ehdotus neljän päivän lomaohjelmaksi. 

Päivä 1: Uhkuan luontoretki Astuvansalmen kalliomaalauksille, sauna ja illallinen 

Sukella syvälle luontoon ja luonnonläheiseen elämänmenoon Ristiinassa, noin 50 km päässä Mikkelistä. Uhkuan luontoretkellä Astuvansalmen kalliomaalauksille tutustut esi-isiemme jyhkeän kallion seinämään maalamiin kuviin yli 5000 vuoden takaa. Patikoinnin jälkeen saunotaan kelluvalla saunalautalla ja pulahdetaan Saimaaseen. Päivä huipentuu herkulliseen, luonnon ja lähituottajien aineksista valmistettuun illalliseen Uhkuan tunnelmallisen, vanhan hirsitalon tuvassa. 

Päivä 2: Norpparisteily tai retki Saimaan järviluontoon

Lähde Lakeland GTE:n oppaan Arton ekopaatin kyydissä norpparetkelle keväällä Puumalassa, kun norpat nousevat lekottelemaan ja vaihtamaan talvikarvaansa rantakallioille. Arto johdattaa parhaille bongauspaikoille norppia häiritsemättä sekä kertoo mukavia tarinoita norpista. Talvella retki eLyly-lumiskoottereilla metsään tai järven jäälle on hauska ja ympäristöystävällinen tapa nauttia luonnosta. Välillä pysähdytään nauttimaan kuppi kuumaa.

Sahanlahti Resortissa rentoudut päivän päätteeksi puulämmitteisessä saunassa tai  savusaunassa. Talvella löylyt Sahanlahden jääsaunassa on aivan erityinen elämys. Yöpyä voit Sahanlahden hotellissa, mökeissä tai Elsanrannan luksushuviloissa. 

Päivä 3: Pyöräretki Pistohiekalle ja melontaretki Saimaalla

Maukkaan aamiaisen jälkeen, pyöräile tai melo opas Tiinan johdolla  Pistohiekka Resortiin, kauniille luonnonhiekkarannalle. Pistohiekka upeine rantoineen on myös UNESCOn Saimaa Geopark -kohde. Sauno päivän päätteeksi resortin uniikissa saunassa ja nauti illallista rantaravintolassa kauniiden järvimaisemien kera. 

Sekä Sahanlahti Resortin että Pistohiekka Resortin ravintolat käyttävät runsaasti paikallisia raaka-aineita, kalaa ja laadukkaita D.O. Saimaa -alkuperämerkittyjä raaka-aineita annoksissaan. 

Päivä 4: Retki Neitvuorelle, Etelä-Savon korkeimmalle näköalapaikalle

Pistohiekalta on noin tunnin ajomatka Neitvuorelle Anttolaan. Neitvuori kohoaa 184 metrin korkeuteen ja sen laelta avautuu uskomattomat näkymät Saimaan Luonterin sokkeloiseen saaristoon. Neitvuorelta voit lähteä patikoimaa Hiiden poluille aina Juvan puolelle asti. Hiiden polut kiertävät metsäisissä ja kallioissa maastoissa sekä lampien ja pikkujokien rannoilla. Reitin varrella näet monta luonnon ihmettä.