+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Kuva: Visit Saimaa
Takaisin

Saimaan upeisiin kohteisiin Hop On Hop Off -retkillä

11. tammikuuta 2024
Blogi Näe & koe

Mikä olisi parempi tapa tutustua Saimaan seudun mahtavaan järviluontoon ja upeisiin matkakohteisiin kuin valmiiksi paketoidut bussi- ja laivaretket? 

Saimaa Hop On Hop Off -retkillä pääset kohteisiin helposti ja ympäristöystävällisesti. Risteile Astuvansalmen kalliomaalauksille Ristiinaan, Puumalan saaristoon sekä Puumalan matkakohteisiin tai tee elämyksellinen retki Mäntyharjun parhaisiin kohteisiin ja Juvan kulttuurimaisemiin. Helsingin keskustasta voit lähteä bussiretkelle Etelä-Savon upeiden gastronomy-kohteiden herkkupöytiin.

Hyppää kyytiin ja avaa aistit kauniille järviluonnolle! Hop On Hop Off -retkiä järjestetään 25.6.–16.8.2024 joka viikko. Siirry Visit Mikkelin verkkokauppaan ja valitse mieleinen elämysretki Saimaalle. 

Visit Mikkelin elämyskauppaan

Tiesitkö, että yhteiskuljetusten avulla pienennetään matkailijoiden hiilijalanjälkeä verrattuna siihen, jos jokainen matkustaisi saman matkan omalla autollaan tai perämoottoriveneellään?

Saimaa Hop On Hop Off -risteilyillä vierailet Saimaan upeimmissa kohteissa

Saimaa tarjoaa nautintoja kaikille aisteille! Saimaa Hop On Hop Off -risteily on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia Saimaan järviluonnosta. Viihdy retkillä päiväohjelman mukaan tai pysähdy kohteisiin pidemmäksi aikaa.

Nainen istuu laivan keulassa ja ihailee maisemia.
Saimaa-risteilyllä voit rentoutua kauniista järviluonnosta nauttien.

Risteillen Astuvansalmen kalliomaalauksille ja Puumalaan

Risteilyllä Astuvansalmen kalliomaalauksille voit kokea Saimaan mystiikkaa ja ihailla silmiä hiveleviä saaristomaisemia. Pohjoismaiden laajimmassa kalliomaalauskokonaisuudessa on yhteensä noin 80 maalattua kuvaa. Risteilyjä Astuvansalmelle järjestetään 26.6.–8.8.2024.

Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla bussi-laivaretkille lähdetään Mikkelin keskustasta kohti Varkaantaipaleen kanavaa, josta Aino-laiva kuljettaa Astuvansalmen kalliomaalauksille. Sieltä matka jatkuu kohti Puumalaa, ja reitin varrella pysähdytään Pistohiekka Resortissa ja Sahanlahti Resortissa, joihin voit jäädä nauttimaan olostasi myös pidempään.

Torstaisin parillisilla viikoilla risteilyosuus Astuvansalmen kalliomaalauksille starttaa Puumalan satamasta, jonne kuljetaan bussin kyydissä Mikkelistä. Puumalan satamasta noustaan Aino-laivan kyytiin ja risteillään kohti Astuvansalmea. Laivamatka kestää noin neljä tuntia, joten risteilytunnelmasta ja maisemista ehtii nauttia rauhassa. Hyvällä onnella voit bongata matkalla myös saimaannorpan. Varkaantaipaleen kanavalla noustaan jälleen bussin kyytiin, joka vie retkeilijät Mikkeliin sekä takaisin Puumalaan. 

Ihmisiä katsomassa Astuvansalmen kalliomaalauksia kallion juurella olevalta terassilta käsin.
Astuvansalmen kalliomaalaukset tuhansien vuosien takaa on ainutlaatuinen nähtävyys ihmis-, hirvi-, vene-, kala-, kämmen- ja tassunjälkimaalauksineen. Laiva tuo matkaajat Astuvansalmen rantaan, jossa kalliomaalauksia pääsee tarkastelemaan aivan kallion juurelta. 

Risteily Puumalan saaristokohteisiin

Risteilyjä Puumalan saariin järjestetään 3.7.–15.8.2024.

Hyppää Hop On Hop Off -bussin kyytiin Mikkelistä ja matkaa maisemareittiä, kantatietä 62, Lietveden kautta ja Puumalaan, josta noustaan laivan kyytiin.

Keskiviikkoisin parittomina viikkoina laivaretki kiertää Puumalan saaristokohteissa ja pysähtyy Sahanlahti Resortissa, Rokansaaressa ja Pistohiekka Resortissa. Pistohiekan uudessa ravintolassa voit nauttia herkullisen lähiruokalounaan, tai istahda hiekkrannalle omia eväitä syöden. Voit viipyä kohteissa pidempäänkin, esimerkiksi Saimaa Geopark-kohde Rokansaaren luonto on aivan ainutlaatuinen. 

Pistohiekka Resort sijaitsee upealla hiekkarannalla Saimaan rannalla. Resortin arkkitehtuuri, ravintola ja saunaelämys ovat herättäneet ihastusta matkailijoissa. 

Torstaisin parittomina viikkoina Saimaa Hop On Hop Off -laivaretki Puumalan saaristossa kiertää Okkolan Lomamökeille, jossa on mahdollisuus syödä lounas Ravintola Niinipuussa ja viettää aikaa idyllisessä pihapiirissä. Laivaretki jatkuu Liehtalanniemen museotilalle, jossa voit tutustua aitoon 1900-luvun alkupuolen saaristolaiselämään.  Nestorinrannassa on mahdollisuus nauttia päiväkahvit herkullisten täytettyjen lettujen kera. 

Laiva palaa päivän päätteeksi Puumalan satamaan, josta retkibussi jatkaa takaisin kohti Mikkelin kesustaa. Sekä keskiviikon että torstain retkille voit lähteä Mikkelistä tai nousta laivan tai bussin kyytiin kohteista reitin varrella. 

Bussiretki Mäntyharjun asemalta. Kesän 2024 uutuus!

Saavu junalla Mäntyharjulle ja tee päiväretki Mäntyharjun elämysten äärelle! Päiväretki Mäntyharjulla käynnistyy Mäntyharjun juna-asemalta, vanhassa tavaramakasiinissa sijaitsevasta tunnelmallisesta Makasiinin Puoti & Kahvilasta. Retki jatkuu suomalaisen nykytaiteen näyttelyyn Taidekeskus Salmelassa, Woikoski Feelingin ainutlaatuiseen, historialliseen miljööseen sekä pittoreskin  Miekankosken kauniisiin maisemiin.

Retki toteutetaan tiistaisin 25.6.–13.8.2024 ja sen lähtö- ja paluupaikka on Mäntyharjun juna-asema. Retken aikataulu vahvistuu juna-aikataulujen mukaan.

Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla tarjoaa upeita taide-elämyksiä keskellä Järvi-Suomen kaunista kulttuurimaisemaa.

Bussiretki Mikkelistä Juvan uniikkeihin kohteisiin. Kesän 2024 uutuus!

Tervetuloa tutustumaan Juvan historiaan ja suosituimpiin matkakohteisiin! Hop On Hop Off -retki Juvalle toteutetaan perjantaisin 28.6.–16.8.2024.

Tällä retkellä teet aikamatkan 1800-luvulle idyllisen Pattoin perintötalon pihapiirissä, jossa opas kertoo perinteisestä eteläsavolaisesta elämäntavasta ja maaseutuelämästä. Aitoja, eteläsavolaisia makuelämyksiä on mahdollista nauttia lounastamalla TeaHouse of Wehmaisissa, aidon herraskartanon pihapiirissä sijaitsevassa teehuoneessa. Tee- ja herkkumyymälästä voit ostaa herkkuja myös mukaan. 

Lounaan jälkeen vieraillaan komeassa Juvan kivikirkossa sekä Partalan museoalueella, jossa sijaitseva Juvan Museo on yksi seudun Saimaa Geopark -kohteista. 

Iltapäiväkahvit voit nauttia Rapion Myllyllä, jonka viehättävässä miljöössä pääset aistimaan aitoa suomalaista myllyperinnettä. Myllyn puodista voi ostaa myllyn tuotteita myös mukaan. Paluumatkalla vieraillaan myös Tertin kartanossa

Retken lähtö- ja paluupaikka on Mikkelin keskusta.

TeaHouse of Wehmais on kuuluisa teesommelierin tarkoin valikoimista teelaaduista ja teehuonehenkisistä suolaisista ja makeista herkuistaan, joiden raaka-aineet tulevat lähialueen tuottajilta. 

Herkkusuiden rengasmatka Saimaalle Helsingistä. Kesän 2024 uutuus!

Nyt Saimaan ihanien elämysten äärelle on mahdollista päästä myös suoraan Helsingistä! Matka starttaa Kiasman tilausajopysäkiltä ja bussi ajaa Mikkeliin, Saimaan rannalle. Mikkelissä nautimme maistuvan lounaan Kahvila-ravintola Rauhassa ja vierailemme Sodan ja rauhan keskus Muistin näyttelyssä. Mikkelistä matka jatkuu Puumalaan ja Sahanlahti Resortiin, jossa nautimme päiväkahvit sekä kuulemme paikan tarinan. Voit nauttia illallisen sekä majoittua joko tunnelmallisessa Sahanlahti Resortissa tai lumoavan luonnon keskellä PihlasResortissa Joroisissa.

Toisena päivänä vierailemme PihlasResortissa, jossa syömme lounasta, sekä TeaHouse of Wehmaisissa ja Tertin kartanossa. TeaHouse of Wehmaisissa, Wehmaan kartanon pihapiirissä, nautimme jälkiruoan ja Tertin kartanossa iltapalan tunnelmallisessa kartanon salissa ennen paluumatkaa Helsinkiin.

HUOM! Tämä kahden päivän bussiretki Helsingistä Saimaalle toteutetaan kesällä 2024 ainoastaan kaksi kertaa: toukokuussa 29.–30.5. ja elokuussa 21.–22.8.

Tertin Kartanoravintolan juhlavissa ruokapöydissä nautitaan parhaita makuja seudun pelloilta, järvistä ja metsistä. 

Tervetuloa Saimaan upeisiin maisemiin!

 Hop On Hop Off -retkien maisemiin voit tutustua oheisesta videosta. 

Lisäelämys Vihreän kullan kulttuuritietä matkaaville

Kuuntele reittisi varrella Vihreän kullan kulttuuritiestä kertovaa äänitarinaa ilmaisella Glopas-sovelluksella. Sovellus käynnistää tarinan automaattisesti kulkiessasi kantatiellä 62 Mikkelin ja Puumalan välillä. Voit ladata Glopas-sovelluksen Google Playsta tai app storesta.  

Hanki liput kesän 2024 Hop On Hop Off -retkille

Kesällä 2024 Hop On Hop Off -retket käynnistyvät juhannuksen jälkeisellä viikolla ja jatkuvat elokuun puoliväliin. Tutustu retkiohjelmiin ja -aikatauluihin, ja osta liput Saimaa-elämyksiin!

Visit Mikkelin elämyskauppaan


Vinkki! Yhdistä retkeen omatoimista retkeilyä, patikointia, maastopyöräilyä ja rentoutumista matkakohteissa ja palaa Mikkeliin Hop On Hop Off -retkibussin kyydissä seuraavana päivänä tai vaikka viikon päästä.


Saimaa Hop On Hop Off -retkiä kehitetään osana Saavu Saimaalle! -hanketta. Hanketta ovat rahoittamassa: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Mikkelin kaupunki, Puumalan kunta ja Mikkelin seutuvaliokunta. Rahoittava viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Pidätämme kaikki oikeudet sisältö- ja aikataulumuutoksiin.

Hop On Hop Off -retkien tilaus- ja varausohjeet sekä matkaehdot