+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Saimaa Gastronomy -kierros

Syö & juo

Lähde nauttimaan Saimaan parhaista mauista Saimaa Gastronomy -ravintoloiden herkkupöytiin! Tertin Kartano Mikkelissä, TeaHouse of Wehmais Juvalla ja Sahanlahti Resort Puumalassa rakentavat menunsa luonnon antimille ja pientuottajille uniikkien tuotteiden ympärille. Saimaa Gastronomy -kohteet ovat myös upeita matkailukohteita, joten Saimaa Gastronomy -makumatka on nautintoa kaikille aisteille!

Päivä 1. Tertin Kartano, Mikkeli

Kauniin, vaaleanpunaisen Tertin Kartanon tunnelmallisissa saleissa tarjoillaan runsaita juhlapöytiä oman puutarhan ja kasvimaan tuotteista sekä lähituottajien raaka-aineista. Marjat, sienet, sesongin kasvikset, riista ja kala näyttelevät gourmet-herkuissa pääosaa. Elämyksen kruunaa miljöö: kartanon salit ja pihapiirin rakennukset huokuvat vuosisataista historiaa ja ympärillä on viihtyisä puutarha istutuksineen ja viljelyksineen. 

Pihapiirin kuuluvassa vanhassa kivitallissa palvelee kesäisin herkkukauppa, josta voi ostaa kartanon perinteisillä resepteillä valmistettuja ruokatuotteita. Kannattaa tutustua myös tallipuodin sisustus- ja luonnonkosmetiikkatuotteisiin. Yöpyminen punaisen aitan kartanohotellissa kruunaa vierailun. 

Tertin kartanon vaaleanpunainen sali katettuine pöytineen.
Historiallisen Tertin Kartanon saleissa voi kokea aitoa tunnelmaa. 

Päivä 2 TeaHouse of Wehmais, Juva

Juvalla Vehmaan kylässä sijaitsevan historiallisen herraskartanon pihapiirissä sijaitsevassa vanhassa hevostallissa on ainutlaatuinen teehuone, joka loihtii harmonisia makuelämyksiä sadoista, tarkkaan valikoiduista teelaaduista sekä suolaisista ja makeista tarjottavista. Teehuone tarjoaa herkullisia teekattauksia täydellisiin teehetkiin luomua ja sesongin antimia hyödyntäen. 

Vehmaan kartano sijaitsee keskellä idyllistä, eteläsavolaista maalaismaisemaa. Ranskalais-skandinaavisella tyylillä sisustettu teehuone on idyllinen paikka nauttia herkullisista hetkistä ja sekä kartanotunnelmasta. 

Teesommelier tarjoilee teemaistiaisia pöydän ääressä istuvalle pariskunnalle.
Teahouse of Wehmaisin teesommelier tarjoilaa tarkkaan valikoituja teelaatuja teehuoneen asiakkaille. 

Päivä 3: Sahanlahti Resort, Puumala

Sahanlahti Resort on 1700-luvulta peräisin olevaan sahamiljööseen rakennettu lomaparatiisi Saimaan kauniissa rantamaisemassa. Tunnelmallisen ravintola Koskivahdin terassilta avautuu upeat, Suomen kauneimmiksikin mainitut näkymät Saimaalle. 

Sahanlahden ravintolat ovat artesaaniravintoloita eli keittiömestari valmistaa ruoat käsityönä omassa keittiössä. Ravintola Koskivahti, Avotuliravintola Pajapirtti ja kesäravintola Rantamakasiini tarjoavat vierailjoille parasta, mitä seutu tarjoaa: aitoa lähiruokaa sesongin raaka-aineista, jotka tulevat suoraan lähialueen viljelijöiltä ja tuottajilta.  

Ympärillä on kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö, tasokasta majoitusta hotellissa ja villoissa sekä monipuolisia aktiviteetteja ja viihdyttävää ohjelmaa vuoden ympäri. Lähde Sahanlahdesta vaikka risteilylle tai kierrä kuuluisa Puumalan upea saaristoreitti pyörän selässä!

Sahanlahti Resortin terassilla mies istuu pöydässä ja katselee Saimaalle.
Ravintola Koskivahdin terassilta avautuvassa maisemassa silmä lepää.