+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Osta itsellesi tai lahjaksi elämys Etelä-Savossa

Nauti valmiista elämysretkistä Mikkelissä ja Saimaalla – nyt se on helppoa!

Mikä olisi parempi tapa tutustua Saimaan seudun upeaan luontoon, kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin kuin lähteä valmiille opastetulle retkelle? Tarjolla on upeita mahdollisuuksia liikkua, herkutella ja nauttia olostaan, ja retken voi valita oman kiinnostuksen aiheen mukaan. Tässä muutamia makupaloja. 

Historiaa, kulttuuria ja taidetta vuosituhansien takaa

Mikkelin keskustasta starttaa tulevana kesänä opastettuja Hop On Hop Off -retkiä mm. kulttuurihistoriallisille nähtävyyksille Ristinaan. Esihistorialliset Astuvansalmen kalliomaalaukset, Pien-Toijolan talonpoikaismuseo ja Kallioniemen huvila vievät kävijän aina tuhansien vuosien takaisesta mielenmaisemasta 1700-1800 -luvun kulttuurimiljööseen. Osa matkasta kuljetaan veneellä Saimaan aalloilla ja osa bussikyydillä. 

Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa ovat ajankuvaa viisi tuhatta vuotta sitten. 

Hop On Hop Off -laivakyydillä leppoisan kesäpäivän viettoon 

Lyhyen laivamatkan päässä Mikkelistä ovat Kyyhkylä Wellbeing Resort ja Hotelli Heimari, joissa voi viettää mukavan kesäpäivän Saimaan rannalla vaikka koko perheen voimin. Ulkoilureittien ja uimarantojen lisäksi tarjolla on monia aktiviteetteja kuten veneilyä,  melontaa tai joukkuepelejä, ja välineet voi vuokrata paikan päältä. Kyyhkylässä päivä hurahtaa mukavasti myös mm. Suomen parhaimpiin kuuluvalla minigolf-radalla tai tenniksen parissa. 

Kyyhkylä Wellbeing Resortin minigolf-radalla pelataan vehreissä Saimaan rantamaisemissa.

Retkiä puutarha- ja käsityöharrastajien keitaisiin

Mikkelin kaupunkikohteiden joukossa on helmiä kauniiden kartanoiden, puutarhojen ja käsitöiden ystäville. Hop On Hop Off -retki näihin kohteisiin tarjoaa nautintoa kaikille aisteille. Kaikki kohteet voi kiertää yhden päivän aikana tai jakaa ne useammalle päivälle teemojen “Yrtit ja ruoka”, “Käsitöiden taikaa” tai “Marjaa tuoreena ja viinissä” mukaan. Kohteissa voi nauttia Saimaan puhtaista mauista ja ostaa paikallisten tuottajien herkkuja myös kotiin vietäväksi. 

Hop On Hop Off Mikkelin kaupunkikohteet -retkellä saadaan ihastella mm. upeita mosaiikkitöitä MosaiikkiMyymälässä. 

Nauti kauniin järviluonnon rauhasta

Luontokokemuksia hakevat löytävät mieleisen aktiviteetin runsaasta tarjonnasta. Melontaa, kalastusta, norpan bongausta, tähtitaivasretkiä, patikointia tai vaikka marjastusta voi tehdä asiantuntevan oppaan matkassa. Saimaan upeimpiin maisemiin vie myös Mikkelin keskustasta lähtevät Hop On Hop Off -retket Neitvuorelle Anttolaan – Saimaan katolle, maakunnan korkeimmalle näköalapaikalle. Saimaan järvimaisemista ja luonnon rauhasta voi nauttia pidempäänkin majoittumalla Ollinmäen viinitilan huviloissa Anttolassa tai Anttolanhovissa tai Sahanlahti Resortin tai Okkolan lomamökeissä Puumalassa.

Osta itsellesi tai lahjaksi

Mikkelin ja Saimaan parhaiden elämysten äärelle pääsee nyt helposti! Klikkaa Visit Mikkelin elämyskauppaan ja osta ikimuistoisia hetkiä itsellesi tai lahjaksi.