+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mukavimmat uimarannat

Näe & koe

Mikkelin seudulla kirkasvetisiä uimarantoja riittää, nimittäin Vesipetojen reissulle on Mikkelin seudulla monta uimapaikkaa. Useat luonnonrannat sekä Vesipuisto Visulahti, viihdeuimala Rantakeidas ja vesiliikuntakeskus Sampola viihdyttävät lapsia ja koko perhettä, tervetuloa polskimaan! Keräsimme listalle TOP-uimarannat paahtavia kesäpäiviä varten, sekä seudun uimahallit huonommalle säälle.

Mikkeli 

Pitkäjärven uimaranta sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Rannalla on beachkenttä, koripallo- ja lentopallokenttä ja laituri sekä inva-luiska veteen. Lisäksi pukukoppi, wc ja pelastusvene. Rannan maasto on tasainen. Parkkipaikalle on n. 50 m.

Aurinkoiselta Kaihun uimarannalla lähellä Mikkelin keskustaa löytyy leikkipaikka, beachkenttä ja laituri sekä hyppytorni. Rannalla on pelastusvene. Alue on rinnemaastoa ja parkkipaikalle on noin 450 metriä.

Pankalammen uimaranta sijaitsee lähellä Mikkelin keskustaa rinteisessä maastossa. Rannalla on kaksi laituria ja pomppulauta, rantalentopallokenttä, pukukopit ja WC. Rannalla on pelastusvene. Parkkipaikalle on matkaa noin 70 metriä. Pankalammen uimarannalla voi talvisin harrastaa myös avantouintia.

Puumala

Norppapolku kulkee vaihtelevassa kangasmaastossa, hiekkapoukamissa ja komeilla rantakallioilla. Reitillä on myös kosteikkoja ja Kataalahdessa näköalapaikka ja jyrkkä kallio, joka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Kotkatsaaren kierros on reitin helppokulkuisin osuus. Kotkatsaaren itärannalla on hieno hiekkaranta ja länsirannalla retkisatama, uimapaikka, nuotiopaikka, laituri ja puusee.

Rokansaaressa vierailijoiden suosikkeja ovat upeat luonnonhiekkarannat ja saaren sisällä sijaitsevista lammista etenkin Umpilampi, jonka saunan portailta voi pulahtaa turkoosiin veteen.

Pistohiekan hiekkaranta ja pukukopit ovat vapaasti käytössä. Sisäänajo uimarannalle ja matkailualueelle kesästä 2022 alkaen uutta Pistohiekanraittia pitkin. Vanha liittymä ja "puskaparkki" rannalla suljettu - uusi leirintäalue avautuu 2023.

Juva 

Karihiekka sijaitsee Luonterin luonnonsuojelualueen lähituntumassa, reitti rantaan kulkeekin suojelualueiden läpi. Kauniiden maisemien lisäksi Luonteri tarjoaa puhtaat ja kirkkaat vedet ja Karihiekka onkin eräs Juvan suosituimpia uimarantoja. Saimaa Geopark -kohdeopaste sijaitsee uimarannan lähistöllä. 

Koikkalan kylän lähellä sijaitseva, hiekkapohjaisella Puottopaikan piitsillä on pukukopit, grillikatos ja lentopallokenttä. Puottopaikan piitsiä ylläpitää Koikkalan kyläyhdistys. Kohteen osoite: Maaralantie 266, 51880 Juva. 

Juvan keskustan läheisyydessä sijaitsee Jukajärven uimaranta, jossa on myös pukukopit. 

Kangasniemi

Kangasniemen uimala sijaitsee kirkonkylän  Satamatiellä. Uimalassa on huoltorakennus, jossa on pukuhuoneet sekä wc. Uimalan yhteydessä on beachvolley kenttä. Uimalassa on hyppytorni, jossa on hyppyalustat 1–3 metrin korkeudelta.

Puulalla Suurolanlahdella sijaitsee yleinen Suurolan uimaranta, jossa on myös pukukopit.

Sienijärven yleinen uimaranta sijaitsee Vihaventien varrella.

Hirvensalmi

Roosin uimaranta sijaitsee keskustaajamassa Papinkanavan rannalla. Rannalla on WC:t. 

Mäntyharju

Pekkolanlammen uimaranta on hiekkaranta ja siellä laituri, beachvolley-mahdollisuus sekä pukukoppi. Haapaseläntien uimaranta on myös hiekkapohjainen ja rannalla on pitkä laituri. Kurkiniementien uimaranta sijaitsee Asematiellä lähellä Mäntyharjun juna-asemaa. 

Pertunmaa

Pertunmaalla Kisarannan rantauimalaKuortin uimapaikka ja Peruveden uimapaikka ovat hyviä rantapäivän viettopaikkoja.