+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mitä tekemistä Mikkeli tarjoaa lapsille?

Näe & koe

Perhelomalle Mikkelissä on monta hyvää puuhaideaa: sekä turvallista ja kivaa tekemistä koko perheelle että vauhdikkaampaa menoa huvi-, vesi- ja sisäaktiviteettipuistoissa. Kaupungin alueella voi käydä tapaamassa eläinystäviä, viihtymässä Saimaan järviluonnossa tai viettämässä piknikkiä, aivan keskustan tuntumassa. 

Mukavia aktiviteetteja on myös sadekeleille. Viihdeuimala Rantakeitaan lämmössä viihtyy koko perhe. Mikäli helle uhkaa näännyttää, kannattaa ottaa suunta kohti SuperCorneria, jossa jaksaa kiipeillä, skeitata, scootata ja seikkailla. Nuorille ja vanhemmille erilainen ja elämyksellinen vierailukohde on Sodan ja rauhan keskus Muisti, jossa saa tuntumaa ihmisten sodanaikaisiin kokemuksiin.

Tapahtumia lapsiperheille Mikkelissä kesällä 

Heinäkuussa kaupunkiin saapuu tivoli Seiterä ja viikon mittaisilla Hulivilikarnevaaleilla on monipuolista ohjelmaa lapsille. Juhannussunnuntaina Kenkäverossa järjestään avoin koko perheen ulkoilmakonsertti osana Mikkelin Musiikkijuhlien On the Move! -ohjelmistoa. Heinäkuussa järjestettävät St. Michel -raveissa on jännitettävää koko perheelle ja viereisellä Saimaa Stadiumilla on extra-ohjelmaa lapsille. 

Saimaan järviluontoon on mukava tutustua lähemmin risteilyillä, joita järjestetään esimerkiksi Puumalasta Pistohiekalle. Kenties voit samalla reissulla nähdä vilauksen myös harvinaisesta saimaannorpasta.