+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mitä tehdä lasten kanssa Mikkelin seudulla syksyllä?

5. syyskuuta 2023
Näe & koe

Koko perheen syksyinen loma Mikkelissä tarjoaa mukavaa tekemistä kelillä kuin kelillä. Aivan kaupungin keskustassa ja sen tuntumassa on luontoreittejä, ja sisäaktiviteettipuistossa, viihdeuimalassa, museoissa, myymälöissä ja kahviloissa kiva päivä on taattu, vaikka ulkoilu ei maittaisikaan.

Kivoja sisäaktiviteetteja kaupungin keskustassa

Viihdeuimala Rantakeitaan lämmössä viihtyy koko perhe ja SuperCornerissa voi kiipeillä, skeitata, scootata ja seikkailla. Nuorille ja vanhemmille erilainen ja elämyksellinen vierailukohde on Sodan ja rauhan keskus Muisti, jossa saa tuntumaa ihmisten sodanaikaisiin kokemuksiin elämyksellisessä ja interaktiivisessa näyttelyssä. 

Ikioma Areenalla Jukureiden otteluissa riittää vauhtia ja jännitettävää jääkiekon ystäville. Mikkelin teatterin syksyn ja talven ohjelmistossa on hauskoja esityksiä lapsille ja lapsenmielisille, hulvatonta menoa sekä ajatuksiakin herättäviä esityksiä. Mikkelin taidemuseon Überhund-näyttely 13.10.2023 alkaen on laajin koiria esittävän taiteen kokonaisuus mitä Suomessa on koskaan nähty.   

Melo, reippaile, pyöräile ja nauti Saimaan järviluonnosta

Syksy on hyvää aikaa kaikille luontoliikkujille! Mikkelin keskustan ykkösluontoreittejä ovat Kaihun kierros, Urpolan luontoreitti sekä Kalevankankaan ulkoilureitit. Reittien varrella on laavuja ja tulipaikkoja, joissa nauttia evästauosta nuotion äärellä. 

Sahanlahti Resortissa sekä Pistohiekalla Puumalassa voi nauttia vesillä liikkumisesta, retkistä, aktiviteeteista, saunaelämyksistä, upeista järvimaisemista, herkullisesta ruoasta ja viihtyisistä majoituksista.