+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mikkelin seutu ja luontokohteet tutuksi pyörän selässä

Blogi

Mikkelin seudulla on paljon upeita pyöräilyreittejä, kuten Luonterireitti, Haukivuoren ja Kangasniemen pyöräilyreitit, Karkauksen maitotie sekä Puumalan saaristoreitti. Matkan varrelta löytyy luontokohteita ja mahtavia, luonnonkauniita Järvi-Suomen maisemia. Pyöräretken voit mitoittaa oman mielesi ja kuntosi mukaan. Eikä aina tarvitse lähteä Mikkeliä edemmäs – kivoja reittejä ja kohteita löytyy ihan kaupungin alueelta.   

Pyöräilyreittejä vaativampaankin makuun

Repoveden kansallispuisto tarjoaa maastopyöräilyä harrastaville vaihtelevia maastoja metsäisissä maisemissa. Pyöräilyreitit on merkitty ja kansallispuistoon pääsee pyörällä Mäntyharjulta myös merkittyä reittiä pitkin. Haukivuorella on pari hyvää vaihtoehtoa: Haukivuoren pyöräilyreitti kulkee Mikkelistä Naarajärvelle ja uudempi Haukivuoren lenkki kiertää Kyyveden pohjoisten lahtien kautta takaisin Haukivuorelle.  

Jos olet liikkeellä kisamielellä, Luonteri-pyöräily voisi olla juttusi. Lenkki starttaa Anttolasta ja sen voi pyöräillä myös omatoimisesti. Haastetta löytyy: reitti on 95 kilometriä pitkä ja nousua yhteensä 1400 metrin verran.

Hieman lyhyempi, 60 kilometrin pituinen Puumalan saaristoreitti on maisemiltaan Etelä-Savon upeinta antia. Pyöräilyreitti alkaa Sahanlahdesta, jatkuu Puumalan ison sillan yli Lintusaloon, jonka rannasta lähtee Norppa-laiva kohti Hurissalon kyläkauppaa voit nauttia vaikka kahvit. Reissun rasitukset voit saunoa pois Sahanlahdessa, jonka ravintolasta löydät herkut ja juomat myös kehon palautukseen. Reitti on kesäisin suosittu, joten laivamatka ja sauna kannattaa varata etukäteen. Reitin voi kiertää myös moottoripyörällä.

Suomenniemellä sijaitseva Karkauksen maitotie – seudun kauneimmaksikin mainittu – kulkee Karkauksen kylän kautta kauniissa järvi- ja maalaismaisemissa. Reitti alkaa valtatieltä 13 ja päättyy valtatielle 15. Tämäkin reitti sopii sekä moottoripyörille että polkupyörille.

Mikkelistä pääsee pyörällä moneen suuntaan

Mikkelin nähtävyyksille ja lähialueiden pyöräreiteille pääset kätevästi keskustasta käsin. Kalevankankaan merkityt ulkoilureitit ovat lähellä ja niiden pituudet vaihtelevat 2,8 kilometrin Nallepolusta reilun kuuden kilometrin mittaiseen reittiin.

Maaseudun rauhaan pääset keskustasta pyöräilemällä vaikka Vanhan Ihastjärventien ja Tarsalantien kautta kohti Kovalaa. Tällä soratiellä liikennettä on vähän ja näkymät mukavia maalaismaisemia.

Jos haluat testata kuntoasi vähän pidemmällä matkalla, kokeile Korpijärven reittiä. Sinne pääset Vanhamäentien kautta. Upeissa maisemissa voit pysähtyä uimaan tai nauttia eväät nuotiopaikalla. Jos kuitenkin päätät keventää lenkkiäsi, käänny Korpijärventietä kohti Otavaa ja poikkea ihastelemaan yhtä Suomen kauneinta vanhaa tuulimyllyä, Röppään myllyä.

Mikkelistä voit myös vuokrata maastopyörän tai sähköpyörän, jolla matka taittuu mukavasti. Tervetuloa pyöräilemään Mikkelin seudulle!