+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mikkeli on Saimaan helmi myös jouluna - tarjolla jouluiloa kaikille aisteille ja ihana joulutori Mikkelin keskustassa!

14. marraskuuta 2023
Blogi

Mikkelin joulun aika tarjoaa monenlaista hyvää jouluiloa etsiville. Tervetuloa viihtymään ja herkuttelemaan Mikkelin Torin joulutorille sekä nauttimaan joulutunnelmista, juhlavien joulupöytien herkuista ja tapahtumista!

Joulunavaus lauantaina 25.11.2023 aloittaa joulusesongin Mikkelin keskustassa

Mikkelissä joulu avataan koko perheen tapahtumassa Mikkelin Torilla sekä keskustan kauppakeskuksissa ja liikkeissä lauantaina 25.11. Perinteinen joulukulkue, johon kaikki ovat tervetulleita liittymään mukaan, lähtee Lyseon kentältä klo 10 kohti Mikkelin Toria. Torilla noin klo 11 alkaen voi tulla tapaamaan joulupukkia ja kuvaamaan lapsia pukin sylissä. Lapsille on myös hevosvankkuriajelua torin ympäristössä. 

Joulutori keskellä kaupunkia vie joulun tunnelmaan

Joulutori Mikkelin Torilla avautuu 13.12. ja palvelee joka päivä 11–18 aatonaattoon asti. Joulutorin keskelle, elävän tulen hehkuun voi tulla lämmittelemään ja nauttimaan joulukylän tunnelmasta. Hämärän tullen joulutorin valaisee jouluvalot tähtitaivaan tavoin. 

Joulutorin lahja- ja herkkumarkkinat 15.–17.12.

Mikkelin joulutori huipentuu lahja- ja herkkumarkkinoihin 15.–17.12., jolloin torille saapuu lisää tuottajia ja kauppiaita herkkuineen, käsitöineen, koristeineen ja lahjaideoineen.

Mikkelin torilta löydät pukinkonttiin aitoja, lämpimiä joululahjoja. 

Kartanoiden joulu Mikkelissä

Mikkelin seudun kartanoissa ja historiallisessa pappilassa on kaikissa upea joulu tunnelmavalaistuksineen ja juhlavine joulupöytineen. Näihin kannattaa tutustua!

Tertin Kartanoravintola Mikkelissä tarjoilee yli 50 makuelämyksen joulupöydän historiallisessa, vaaleanpunaisessa kartanorakennuksessa marraskuun lopusta vuoden loppuun asti, jouluaattoa ja joulupäivää lukuunottamatta. Juhlavaan joulupöytään katetaan metsien ja järvien antimia sekä paikallisten tuottajien parhaita tuotteita. 

Pihapiirissä palvelee lisäksi kahvila, joulukauppa, muotipuotia ja joulutalli. Tertin joulunavaus on  17.11., jolloin pihapiiri koristellaan jouluiseen tunnelmaan. 

Tertin Kartanon pihapiirissä ja päärakennuksen saleissa on aitoa vanhan ajan tunnelmaa. 

Kenkävero Mikkelin keskustan kupeessa tarjoilee Pappilan Joulupöydässään jouluisia herkkuja perinteitä kunnioittaen. Raaka-aineet joulupöydän antimiin tulevat lähialueen ruokatuottajilta. Pappilan joulupöytä on katettuna päivittäin 2.–23.12.2023 sekä 15.11. alkaen tilauksesta vähintään 10 hengen ryhmille.

Perinteiseen tarjoilijan asuun pukeutunut nainen kattaa suuren pappilasalin pöytiä jouluateriaa varten.
Kenkävero kauniine joulupöytineen ja pihapiireineen on tunnelmallinen päiväkohde joulutunnelmaa etsiville. 

Jos etsit helppoa, herkullista ja tunnelmallista joulunviettopaikkaa, Kyyhkylän Kartano idyllisissä Saimaan rantamaisemissa tarjoaa joulunpyhiksi täysihoidon aterioineen ja majoituksineen. Majoitu historiallisessa Hotelli Kartanossa tai modernissa Hotelli Rusthollissa samassa pihapiirissä. 

Lumiset puut ja niiden takana kartanorakennus pylväskuistineen.
Kyyhkylän Kartanon miljöö on talvella idyllinen. 

Herkutellen kaupungin keskustan ravintoloissa

Mikkelin keskustassa arkilounaalle kannattaa suunnata esimerkiksi  Vaihan lounasravintoloihin, ravintola Vinoon, Sodan ja rauhan keskus Muistin kupeessa sijaitsevaan Kahvila-ravintola Rauhaan tai ravintola Augustiin vanhan kasarmialueen miljöössä.  

Kenkäveron lähellä Mikkelipuistossa sijaitseva lounasravintola Greeneri tarjoaa arkisin lounasta. Tutustu ravintolan joululounaspäiviin ja nauti jouluisia makuja vaikka ennen reipasta retkeilyä Saimaan rantaa kiertävällä Kaihun kierroksella

Rentoa illallistunnelmaa hyvän ruoan ääressä tarjoavat muun muassa Bistro Holvi, Gastropub Eino ja Frans & Michelle.  Bistro Holvi sijaitsee Mikkelin Teatterin rakennuksessa, joten illallispöydästä on helppo siirtyä nauttimaan Mikkelin teatterin esityksistä.  

Aitoja asioita ja laatua arvostavan joululahjojen ostospaikkoja Mikkelissä

Kenkäveron Myymälä on oivallinen joululahjojen ostospaikka. Valikoimiin kuuluu paikallisten ja kotimaisten käsityöläisten ja taitelijoiden design-tuotteita sekä korkealaatuisia D.O. Saimaa ruokatuotteita. D.O. Saimaa -tuotteita voi ostaa lahjaksi kätevästi valmiissa lahjapakkauksissa. 

Kenkäverossa vieraillessa kannattaa poiketa myös Pauliina Rundgrenin HandiCrafts Shop & Studiossa Kenkäveron vanhan navetan vintillä. Saimaan luonnosta inspiraationsa saavat tyylikkäät korut, astiat, kalusteet ja design-tuotteet sekä korkealaatuiset irtoteet sopivat niin omaan kotiin kuin lahjaksi. 

Pauliina Rundgrenin studiossa Kenkäverossa on myynissä monipuolisesti taiteilijan design-tuotteita. 

Mikkelin kauppahalli Kauppakeskus Stellassa on oikea osoite tuoreiden leivonnaisten sekä liha- ja kalaherkkujen ystäville. Osta kotiin tai tuliaisiksi!

Lahjakortti Sodan ja rauhan keskus Muistin näyttelyyn on ainutlaatuinen joululahjaidea. Lisää persoonallisia, sodan ajan hengen mukaisia mutta moderneja lahjatuotteita löydät Muisti-Kaupasta. Valikoimissa on muun muassa Puhde-käsitöitä, SA-tuotteita, vaatteita, koruja, asusteita, sotakirjallisuutta, sisustustuotteita, kodin tavaroita, elintarvikkeita sekä luonnon kosmetiikkaa. 

Muisti-Kaupasta löytää oivaltavia, laadukkaita tuotteita. 

Kauppakeskus Akseli torin kulmalla sekä Kauppakeskus Stella Mikkelin keskustassa ovat koko perheen ostospaikkoja, joiden kahviloissa voi nauttia lounasta, erilaisia kahvijuomia sekä tuoreita leivonnaisia. Kauppakeskuksista löytyy monenmoista joulumuistamista kaikenikäisille sekä valmiit jouluherkut kotiin. Trenditietoisen kannattaa suunnata myös tavaratalo Carlsoniin, joka on täyden palvelun tavaratalo muoti-, kenkä-, urheilu- ja kodintavaraosastoineen. 

Tutustu Mikkelin joulunajan tapahtumiin

Joulunaikaan Mikkelissä viihdyttävää ohjelmaa on ympäri kaupunkia. Tässä muutama vinkki:

  • Mimmit, Puhuri  -koko perheen joulukonsertti Mikaelissa sunnuntaina 19.11. klo 15
  • Sikamainen Tonttu -pikkujoulukonsertti Teatteriravintola Ilossa keskiviikkona 29.11. klo 19–20:30
  • Mikkelin kaupunginorkesterin joulutervehdys Kauppakeskus Stellassa perjantaina 1. joulukuuta klo 12–14. Hengähdä tutuista joululauluista ja mukaansa tempaavista sävelistä nauttien. 
  • Kauneimmat joululaulut Mikkelin Pitäjänkirkossa perjantaina 8.12. klo 18–20
  • TipTap Stand Up K-16 Mikaelissa perjantaina 8.12. klo 19
  • Ti-Ti Nalle -konsertti - Joulutontun tarina Mikaelissa sunnuntaina 10.12. klo 15
  • Saimaa Sinfonietan joulukonsertti Mikaelissa perjantaina 15.12. klo 19–21
  • Viihdelaulajien joulukonsertti Mikkelin tuomiokirkossa keskiviikkona 13.12. klo 19–20:30

Seuraa joulunajan tapahtumia ja ilmoittelua ravintoloiden joulupöydistä osoitteessa mikkelinyt.fi

Tervetuloa Mikkelin lämpimään joulutunnelmaan!

Lähde idylliselle viikonloppumatkalle tai viihdy Mikkelissä pidempään rentoutuen ja nauttien jouluisista herkuista ja ohjelmanumeroista. Mikkeliin tulet kätevästi junalla, bussilla tai autolla.