+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mikkeli Regatta -viikonloppu pe–la 7.–8.7.2023

1. helmikuuta 2023
Tapahtumat

Mikkeli Regatta perjantaina 7.7. ja lauantaina 8.7. on iloinen ja näyttävä kesätapahtuma, jonka kohokohtana on Saimaan höyrylaivaregatan saapuminen Mikkelin satamaan lauantaina 8.7. noin klo 13.

Perjantaina 7.7. vietetään Saimaan höyrylaivaregatan etkoja Mikkelin Torilla 

Mikkelin Torilla virittäydytään juhlatunnelmaan jo perjantaina Saimaalaiset grillijuhlat -tapahtuman merkeissä. Klo 11.00 alkaen on myynnissä lähiruoka-annos Riitta ja Seppo Halosen Maalaispuodin palvaamasta Kaartilan mallaspossusta sekä Juvan Kuninkaankartanon Paulan valmistamasta kaalisalaatista hintaan 10 €. Herkkua on tarjolla rajoitettu määrä ja sitä myydään niin kauan, kuin tavaraa riittää. Kello 11.30 Taste Saimaa ruokalähettiläs Anni Korhonen tarinoi itäsuomalaisesta ruokaperinteestä ja kello 12 taikuri Jouni Vepsäläinen loihtii hatustaan isojen ja pienten regattavieraiden iloksi mitä ihmeellisempiä asioita. Lastenteatteri Vekkula rakentaa sirkusmaailman Torin esiintymislavan eteen ja tarjoaa mm lapsille kasvomaalausta parin euron hintaan. Etkot juontaa Minttu Tamski.

Mikkelin Torilla on tuttuun tapaan runsaasti torimyyjiä sekä herkkukojuja. Myös maankuulut torikahvilat palvelevat aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Tervetuloa viihtymään yhdelle Suomen parhaimmista toreista valitulle Mikkelin Torille!

Torikauppias ojentaa mansikkarasian nuorelle naiselle Mikkelin torilla.

Lauantaina 8.7. juhlitaan regatan saapumista Mikkelin Torilla ja Mikkelin satamassa

Klo 7.00 alkaen Mikkelin Torilla on tarjolla herkullinen kattaus lähiruokaa ja torikauppiaiden tuotteita. Päivän raaka-aineena on regattateemaan sopien muikku, jota torilta voi ostaa pyyntituoreena tai herkutella vaikkapa voissa paistettuina makupaloina.

Torilla on ohjelmaa kaikenikäisille regattavieraille. Erityisesti lapsiperheitä voisi kiinnostaa pelastuslaitoksen kalustoesittely. Torin esiintymislavalla nähdään päivän aikana mm. Street Club Dancer -tanssiryhmän vauhdikkaita esityksiä ja kuullaan musisointia. Klo 12.00 yhteislaulutilaisuudessa laulatetaan torikansaa tuttujen sävelmien tahdissa. Yhteislauluja säestää Aapo Oranen ja laulujen lomassa Tanssihulluilla on swingi ja tango "välipalat". Päivän juontajana toimii "Kaunis Veera" Minttu Tamski, joka jututtaa kauppiaita ja torikansaa.

Noin klo 12.45 Mikkelin Torilta lähtee kulkue Mikkelin satamaan vanhan paloauton johdolla.

Saimaan höyrylaivaregatta saapuu Mikkelin satamaan klo 13 alkaen

Lauantaina noin klo 13–​14 Saimaan höyrylaivaregatan alukset kiinnittyvät satamaan yksi kerrallaan. Laivojen saapumisen juontaa laiva-asiantuntija. Kun kaikki laivat ovat kiinnittyneet satamaan, suoritetaan yhteisvihellys.

HUOM! Laivojen yhteisvihellys tapahtuu noin klo 14.00. Laivapilleistä lähtevä ääni on varsin kova, joten mm. lasten vanhempien ja lemmikkieläinten omistajien on syytä ottaa tämä huomioon.

Noin klo 14.30–​16.30 on yleisöllä mahdollisuus tutustua laivoihin ja jutella alusten miehistön kanssa.

Päivä huipentuu tansseihin Mikkelin satamassa PaJaLa -yhtyeen tahdittamana klo 16 alkaen.

Vanha höyrylaiva ja lotja seilaavat järvellä vierekkäin.

Mikkeli Regatta -etupassilla saat etuja kaupungin liikkeistä koko viikon 3.–​9.7.2023

Regatta-etupassiin kootaan paikallisten yritysten etuja, jotka ovat saatavilla vain regattaviikon ajan eli 3.–9.7.2023. Regatta-etupasseja on jaossa mm. Mikkelin Torilla sijaitsevassa Mikkelin matkailuinfossa sekä etupassissa mukana olevissa yrityksissä. Nouda omasi ja käytä edut hyödyksesi!

Höyrylaivaregatan etupassi.


Saimaa Hop On Hop Off -kuljetus Mikkeli Regatta -tapahtumaan 8.7. Puumalasta

Mikkeliin on helppo saapua mistä suunnasta tahansa, mutta vilkkaana tapahtumaviikonloppuna voi oman auton parkkipaikan löytymisessä olla haasteita. Puumalan suunnalta on mahdollista tulla seuraamaan Mikkeli Regattaa lauantaina 8.7. Saimaa Hop On Hop Off -bussin kyydissä. Bussi lähtee Puumalasta klo 10.00 ja saapuu Mikkeliin klo 11.30,  sopivasti ennen Saimaan höyrylaivaregatan saapumista satamaan.

Logo, jossa lukee keskellä Saimaa Hop On Hop Off.

Lähtö Puumalasta klo 10.00 • Bussi kulkee reittiä: Puumalan satama – Sahanlahti – Pistohiekka - Hurissalon tienhaara – Anttolan satama – Mikkelin torin tilausajopysäkki – Matkakeskus 

Paluukuljetus Mikkelistä klo 18.30 • Bussi kulkee reittiä: Matkakeskus – Torin tilausajopysäkki – Anttolan satama – Hurissalon tienhaara – Pistohiekka – Sahanlahti – Puumalan satama

Liput myynnissä Visit Mikkelin Elämyskaupasta • liput 5 € / suunta


Pidätämme oikeudet kaikkiin sisältö- ja aikataulumuutoksiin.

Lue lisää höyrylaivoista ja regatasta

Artikkelissamme Saimaan Höyrylaivaregatta esittelee höyrylaivojen aatelia kerromme aiheesta lisää.