+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mikä on sinun lempipuutarhasi?

Näe & koe

Viherpeukaloille ja puutarhojen ystäville Mikkelin seudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Kartanoiden ja perinnepuistojen puutarhoista löydät mielenkiintoisia kasveja vuosikymmenten takaa sekä uusimmat vinkit kotipuutarhaasi. Mikkelin seudun hurmaavat puutarhat kutsuvat viihtymään. Tutustu ainakin näihin seudun puutarhoihin. 

Kenkäveron puutarha on tunnettu etenkin keskikesällä hehkuvissa väreissä kukkivista upeista pioneistaan, mutta nähtävää ja koettavaa riittää koko kasvukaudeksi. Puutarhassa kasvaa runsaasti erilaisia perinteisiä perennoja sekä yrtti-, rohdos- ja hyötykasveja, joihin pääset tutustumaan oman aikataulusi mukaisesti, sillä puutarhaan on aina vapaa pääsy. Puutarhan kasvit löytävät monesti tiensä myös sisätilojen somisteeksi tai ravintolan annosten piristykseksi, kaikki kukkakoristeemme kun tulevat omasta puutarhastamme.

Joulupukki viettää kesälomansa Kenkäveron puutarhassa sijaitsevasta vanhassa saunasta korjatussa piilopirtissään. Joulupukin piilopirttiin pääset kurkistamaan kesä- ja joulusesonkien aikaan päivittäin Kenkäveron aukioloaikojen puitteissa, muina aikoina tilauksesta. Kesäkaudella Kenkäveron puutarhaan muuttaa odotettuja kesävieraita, kun lampaat ja kanat saapuvat pihapiiriin.

Mikkelipuistossa on tekemistä ja ihasteltavaa kaikille aisteille: upeat mallipuutarhat ja Kaihun maisemat, viihtyisiä leikkialueita perheen pienemmille sekä maittavaa ruokaa ja juomaa ravintola Greenerissä ja terassilla. Puiston alueella toimii alkukesän ajan puutarhamyymälä Greenerin Viherpiha. Mikkelipuiston rannasta pääsee melontaretkelle ja suppailemaan Pursialan- ja Kattilanlahdille. Inkkarikanootteja ja SUP-lautoja vuokraa ravintola Greeneri.

Mikkelipuiston mallipuutarhoissa on mukana yrityksiä ja yhteisöjä, joiden tuotteita on esillä aidoissa käyttöympäristöissä. Eri yritysten suunnittelemilta ja rakentamilta mallipuutarhoilta löydät lukuisia vinkkejä ja ideoita oman pihasi ja puutarhasi piristykseksi.

Mikkelin keskustassakin pääset ihailemaan kukkaloistosta joko Kirkkopuistossa tai Naisvuorella. Kiipeä vielä Naisvuoren näköalatorniin, josta aukeavat maisemat Mikkelin kattojen ylle.

Pirtin Perinnepuisto Kanganiemellä on Puulan rannalla torin laidalla sijaitseva perinnekasvipuisto, jossa on yli 200 kangasniemeläistä perinnekasvilajia. Kasvit on nimetty suomeksi ja latinaksi.

Tertin Kartanon pihapiiriä ympäröi neljän hehtaarin puutarha. Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee humalan peittämänä, miltei piilossa päätalon kävijöiltä. Ruutupuutarhan antimiin kuuluvat valloittavat yrtit sekä väreittäin kylvetyt juuresmaat ja omena-, kriikuna- ja luumutarha. Kesäisin ruusutarhassa pääset nauttimaan Tertin oman ruusun huumaavasta tuoksusta, joka vastaa väriltään aivan kartanon väriä 100 vuotta sitten. Keväällä kartanon pihapiiriä kaunistaa kirsikkapuistikko. Puutarhakierroksella pääset vierailemaan salatussa aidatussa puutarhassa, jossa kuulet paljon tarinoita menneiltä ajoilta.