+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Mihin mennä kalaan Mikkelin seudulla?

Näe & koe

Suuntaa ammattitaitoisen oppaan johdolla upeille apajille ystävien kesken tai työporukan virkistyspäivillä. Ahven, harjus, hauki, särki, härkäsimppu, järvitaimen ja nieriä viihtyvät kaikki Saimaan vesissä. Olit sitten vasta-alkaja tai jo kokeneempi kalastaja, on opastetuista retkistä varmasti hyötyä. Mikäpä olisikaan enemmän lähiruokaa, kuin valmistaa illalla mökillä itsepyydystetty kala. 

Arvioidut kalastussesongit ovat: 

• made: tammikuun alku - helmikuun loppu
• kuha: kesäkuun puoliväli - syyskuun puoliväli
• hauki: toukokuun puoliväli - marraskuu
• ahven: kesäkuu - marraskuu
• lohi: toukokuun puoliväli - kesäkuun puoliväli sekä syyskuu – marraskuu

Mikkelin seutu on myös perhokalastajan unelmapaikkaa

Tiesithän, että yleiskalastusoikeudella jokainen voi onkia onkia ja pilkkiä järvessä ja joidenkin virtavesien suvannoissa. Muu kalastaminen vaatii kalastonhoitomaksun suorittamisen sekä kalastusoikeuden haltijalta ostetun kalastusluvan. 

Näissä koskissa myös taimenen kalastus on mahdollista:

Miekankoski Mäntyharjulla
Majoitu Mikkelin keskustassa olevassa B & B Pinuksessa, noin 15 minuutin ajomatkan päässä kalastuspaikoilta. Päivän jälkeen on mukava rentoutua puulämmitteisessä saunassa. Toinen vaihtoehto on kodikas Huoneistohotelli Unelma, joka sijaitsee myös Mäntyharjun keskustan laitamilla.

Rävykoski Juvalla
Paikallinen Oinas Hovi, 15 minuutin ajomatkan päästä koskelta tarjoaa tunnelmallisen majapaikan maalaismaisemissa. Kylpyhuoneet ja keittiö ovat jaetut. Aamiainen kuuluu hintaan!

Nykäkänkoski Haukivuorella
Täydennä kalastuslomasi teemaan sopivalla majoituksella juuri koskien tuntumassa, aittamajoituksessa. Huoneissa on sähköt, lämmitys ja kuivauskaapit. Kylpyhuoneet ovat jaetut.