+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Luistellen radalla tai järven jäällä

Näe & koe

Luistelu on mukavaa koko perheen talvipuuhaa! Nauti vauhdin hurmasta ja luistelun riemusta Mikkelin seudun luisteluradoilla ja -reiteillä. Taajamien keskustan luistelukentät ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Retkiluistelureitit luonnon helmassa ovat erilainen elämys: rauhallisen rentouttavaa menoa, talvisia maisemia ja luonnon rauhaa. Ja eväsreppuun pakattu kuuma juoma ja eväät maistuvat extra-hyvältä raittiissa ulkoilmassa nautittuna!

Tarkistathan retkiluistelureittien ja jääkenttien kunnon ja tilanteen niiden sivuilta ennen luistelemaan lähtöä.  

Luisteluradat Mikkelissä

  • Hänninkenttä Mikkelissä eli Hänski on Mikkelin Kampparien kotikenttä kaupungin keskustassa, muutaman korttelin päässä torilta. Kentän laidalla on pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa luistimet jalkaan sekä WC. Kentän kaupungin puoleisessa päädyssä on harrastelijoille oma alue. Muu kenttä on luistelijoiden käytössä muina kuin seurojen harjoitusaikoina. Katso kaikki Mikkelin luisteluradat.
  • Rantakylän matkaluistelureitti noin 5 km päässä kaupungin keskustasta on urheilukenttää kiertävä jäädytetty matkaluistelurata. Lisää tietoa löydät Mikkelin jääurheilusivuilta

Luistellen Mäntyharjulla   

  • Mäntyharjun valaistu luistelukenttä sijaitsee Monitoimihalli Kisalan takana. Luistelijoiden käytössä on pukukopit sekä wc. Vieressä on myös luonnonjäälle tehty jääkiekkokaukalo. Monitoimihalli Kisalassa on lisäksi lämpimät tilat vaatteidenvaihtoa varten. Katso myös Mäntyharjun muut luistelukentät.

  • Mäntyharjun matkaluistelureitti on 5 km mittainen reitti, joka myötäilee kirkonkylän rantaa. Lähtöpiste on Kurkiniemen rannassa (katso kartta). Reitti on aurattu luonnonjäälle ja se sopii  luistelijoille, potkukelkkailijoille ja kävelijöille.   

Luistelukentät ja -reitit Juvalla

  • Juvalla on talvisaikaan hoidettuja luistelukenttiä sekä taajamakeskustassa että kylillä. Luistelukenttiä löytyy kirkonkylällä sijaitsevan kahden kentän lisäksi Hatsolasta, Koikkalasta, Kuosmalasta ja Paatelasta. Lue lisää Juvan luistelukentistä

  • Juvalla taajamakeskustan läheisyyteen Salajärven jäälle on aurattu seitsemän kilometriä pitkä retkiluistelureitti. Reitin varrella Kalliosaaressa on kaksi laavua, joissa on mukava piipahtaa makkaranpaistossa ja keittää samalla vaikka nokipannukahvit! Reitille pääsee Kannashovin rannasta. Kannashovissa on vuokrattavana retkiluistimia ja potkukelkkoja. Lue lisää Salajärven retkiluistelureitistä

  • Kuosmalan kylän luistelubaana Juvalla on Voipää-järven jäälle aurattu noin 1,5 km mittainen luistelureitti. Reitti sopii luistelijoille, potkukelkkailijoille ja kävelijöille. Myös koirakaverit saavat tulla reitille kytkettynä. Lue lisää Kuosmalan kylän luistelubaanasta.