+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Kuvauksellisimmat kohteet Mikkelin seudulla

Paikalliset suosittelevat

Matkaillessasi Mikkelissä ja ympäröivässä järviluonnossa kuvattavaa riittää! Tässä seudun ainutlaatuisimpia ja kuvauksellisimpia kohteita. Muista tägätä kuvasi  @visitmikkeli tai #visitmikkeli meidän muidenkin iloksi!

Ikuista Astuvansalmen kalliomaalaukset

Maalauksellinen Astuvansalmi ja sen jyhkeän kallion seinämään maalatut kalliomaalaukset ovat vierailun ja kuvaamisen arvoinen nähtävyys. Kallio muistuttaa järveltä päin katsottuna nukkuvan ihmisen kasvojen sivuprofiilia. Tiesitkö, että kalliomaalausten joukossa on täysin ainutkertainen naishahmo, Astuvan Artemis?

Neitvuoren mahtavat näkymät Luonterille

Neitvuoren huikeat näkymät Saimaan upeaan järviluontoon ovat vertaansa vailla. Kapua ylös Neitvuoren laelle hengittämään raikasta ilmaa ja ihastelemaan labyrinttimaista Luonterin saaristoa. Syksyn väriloistossa maisemat ovat mahtavat! 

Oravareitti Juvalla hurmaa

Yhdistä valokuvaus ja melonta! Oravareitti on luontoa rakastavan somettajan unelmien vesireitti. Sen alkuun pääset alle puolen tunnin ajomatkan päästä Mikkelistä. Reitti on parhaimmillaan keväällä tai alkukesästä, kun luonto herää kukoistukseen.

Tertin Kartanon idylliä

Nappaa kuva vaaleanpunaisen kartanon edustalla tai salaisessa muurien ympäröimässä puutarhassa. Vinkki: Keväällä kartanon pihaa koristavat kukkivat kirsikkapuut. 

Kenkäveron puutarhan lajien kirjoa 

Alkukesästä Kenkäveron vanhan pappilan puutarha on kuin astuisi toiseen maailmaan. Nauti ihanien pionien ja satojen perinnekukkien väreistä ja tuoksusta. 

Pistohiekka ja Lietveden maisemareitti Saimaan järviluonnossa

Tiesitkö, että Saimaalla on enemmän rantaviivaa kuin Espanjassa ja täälläkin löytyy upeita luonnonhiekkarantoja? Lämpimänä kesäpäivänä kannattaa pakata uimapuku mukaan ja suunnata kohti Pistohiekkaa. 

Norpparisteily Saimaalla

Saimaan kuuluisinta ja sympaattisinta asukkia voi hyvällä onnella päästää kuvaamaan opastetulla norpparisteilyllä. Näitä kuvia ei joka päivä pääse postaamaan!