+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Kaija Ahonen, torikauppias

Paikalliset suosittelevat

Nimeni on Kaija Ahonen ja olen syntynyt Juvalla. Toimin Mikkelin Torikauppiaat ry:n puheenjohtajana ja huolehdin torikauppiaiden ja markkinakauppiaiden eduista ja oikeuksista. Työskentelen itsekin torikauppiaana Mikkelin torilla tarjoten asiakkaille sesongin tuoreita vihanneksia ja marjoja.  

Eläväinen Mikkelin tori, seudun matkailu ja asiakaspalvelu ovat minulle sydämen asioita. Uskon niihin vakaasti, ja niistä on iloa ja hyötyä kaikille. Haluan kehittää ja tehdä työtä torin ja torikaupan puolesta. Mikkelin torilla on pitkä ja maineikas historia ja se kantaa myös tulevaisuuteen. 

Tässä 10 tärppiä Mikkelin seudulle:

  1. Mikkelin tori ja ruokatuotteet. Mikkelin tori tarjoaa aitoja kohtaamisia sekä monenlaisia tuoreita herkkuja ja paikallisten tuottajien tuotteita. Torilla tapaavat kasvokkain niin paikalliset kuin matkailijat läheltä ja kaukaa. Tarjolla on kahmalokaupalla ihmisläheisyyttä, ystävällisyyttä ja henkilökohtaista palvelua, kuten  jo yli sata vuotta sitten. Se on nykypäivän luksusta, jota ammennetaan vanhasta ajasta.

  2. Bistro Holvi. Kun asiakkaat kysyvät, mihin kannattaa mennä syömään, autan löytämään paikan, joka tarjoaa elämyksen. Ruoka tuo rauhoittumisen ja se maistuu erilaiselta, kun menet pienempään ravintolaan. Esimerkiksi Bistro Holvi historiallisessa Mikkelin teatterin rakennuksessa on sellainen.

  3. Mikkelin teatteri on tunnelmallinen paikka, jossa talvikaudella pyörii näytöksiä jokaiseen makuun. Mikkelin kesäteatteri viihdyttää yleisöä Naisvuorella, sekin kivenheiton päässä keskustasta. Sen musiikkipitoiset näytelmät ovat olleet monena vuonna suosittuja.  

  4. Naisvuori. Jos haluaa jotain spesiaalia, kannattaa kiivetä Naisvuorelle nauttimaan hyvä jälkiruoka: Naisvuoren näkötornin juurella olevasta kahvilasta saa nimittäin maistuvia vohveleita. Korkealta kalliolta ja huipulta avautuu näkymät kaupunkiin, sen historiaan sekä Saimaalle.

  5. Urpolan luontokeskus on mukavasti lähellä kaupungin keskustaa. Sen vierestä lähtee Urpolan luontopolku, joka kiertelee pitkin pientä Urpolanjokea. Joen varrella on myös nuotiopaikka ja vanha myllyrakennus. Mukava koko perheen luontokohde!  

  6. Säynätin retkeilyreitti. Mikkelissä ja lähiseudulla on runsaasti luontoreittejä ja lähellä Mikkelin keskustaa luonnon helmaan pääsee myös Säynätin retkeilyreitillä. Sen alussa on iso pysäköintialue. Ympyräreitin varrella on tulipaikkoja ja muun muassa hieno kota Ylä-Säynätjärven rannalla.  

  7. Pyöräilyreitti “Vanha vitonen”. Mikkelin ja Juvan välillä kulkevaa vanhaa viitostietä ovat monet kehuneet pyöräreittinä. Sen varrelle jää kivoja taukopaikkoa, kuten Punaisen Piipun Kievari, jossa voi nauttia lounasta. Tertin Kartanoon voi tehdä  kevyemmän pyöräretken jättämällä auton Mikkelin satamaan ja pyöräilemällä Terttiin vanhaa viitostietä pitkin.

  8. Juvan kirkko. Juvan vanhalla vuonna 1863 valmistuneella kivikirkolla on ollut iso merkitys koko Etelä-Savolle. Juva on perinteikäs pitäjä, jonne seurakunta perustettiin jo 1400-luvulla.

  9. Rapion Mylly Juvalla on kokemisen arvoinen paikka, siellä voi aistia seudun aitoa historiaa. Mylly perustettiin paikalle 1800-luvun alkupuolella ja se on edelleenkin toiminnassa. Myllyn miljöössä toimii myös Rapion Myllyteatteri kesäisin.

  10. TeaHouse of Wehmais. Juvalla Vehmaan kartanon pihapiirissä toimiva teehuone tuo hienolla tavalla esiin paikallista historiaa, perinteitä, ruokaa sekä kansainvälistäkin makumaailmaa teen muodossa. Vehmaan kartanon pelloilta kerättiin aikanaan kivet Juvan kivikirkkoon, jota kartanon isäntä oli rakennuttamassa. Teahouse on mukava kohde vaikkapa vanhan viitostien pyöräreitillä matkaaville. 

Näiden lisäksi on ainakin 101 muuta syytä pyörähtää Mikkelin seudulle.