+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Etsitkö ideoita romanttiselle lomalle Mikkelin seudulla talvella?

18. lokakuuta 2023
Näe & koe

Milloin viimeksi vietitte rakkaasi kanssa laatuaikaa ihan vain kahdestaan? Tervetuloa viettämään romanttinen viikonloppu yhdessä Mikkelin seudulle! Olitpa kulinaristi, kulttuurinnälkäinen tai aktiivilomailija, täältä löydät elementit onnistuneelle viikonlopulle.  Aloitetaan näistä vinkeistä:

Syö 

Ensimmäiseksi, suunnatkaa Kenkäveron pappilaravintolaan lounaalle. Lounaan jälkeen on ihana kierrellä Kenkäveron putiikkeja ja poiketa ostoksille. Käykää ainakin D.O. Saimaa Shopissa! 

Illallinen kartanoravintolassa kynttilänvalossa tai emännän kammarissa, jota kosintahuoneeksikin kutsutaan – Tertin Kartanossa tämä on mahdollista. Tertin Kartano on aito sukukartano, kulinaristien kestihovi ja kodikas hotelli keskellä luonnonkaunista miljöötä, noin 8 km päässä Mikkelin keskustasta. Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Tasavertaisen hyviä kulinaristisia nautintoja voit kokea myös Saimaa Gastronomy-verkostoon kuuluvissa Sahanlahti Resortissa Puumalassa ja TeaHouse of Wehmaisissa Juvalla.

Jos suuntaat illalla Mikkelin teatteriin, erinomainen illallispaikka on Bistro Holvi teatterin rakennuksessa tai Gastropub Eino torin laidalla, kävelymatkan päässä teatterilta.

Nauti luonnosta

Mikkeli keskustan liepeillä on tarjolla hienoja luontoelämyksiä Saimaa Central Parkissa. Kenkäveron kupeesta voit liittyä noin 5,5 km Kaihun kierrokselle. Reitin varrella Mikkelipuistossa sijaitsevassa Ravintola Greenerissä nautitte kuumat kaakaot tai kahvit.

Reitiltä voi liittyä myös reilun kilometrin mittaiselle Urpolan luontopolulle, joka kulkee Urpolanjoen vartta  luonnonsuojelualueella. Luontopolun varrella on nuotiopaikka. Ottakaa mukaan nuotiopuut ja vaahtokarkit ja paahtakaa makeat herkut nuotion hehkussa! 

Viihdy

Mitäpä jos lähtisit rakkaasi kanssa konserttiin Mikaeliin tai keikalle Wilhelm Public Houseen, Teatteriravintola Iloon tai Gastropub Einon vintille? 

Jos taas romantiikka syttyy hieman vauhdikkaammasta menosta, kannattaa suunnata Mikkelin Jukureiden otteluun. Taatusti jännittävää ja viihdyttävää!

Majoitu 

Omaa rauhaa rakastaville Uhkuan kelluva lauttamajoitus on loistava valinta. Tämä erikoinen huone kelluu Yöveden rannalla Ristiinassa ja tarjoaa autenttisen luontokokemuksen – myös talvella. Käy illalla yksityisesti saunomassa kelluvalla lautalla ja nukahda Saimaan laineiden liplatukseen. 

Jos sen sijaan etsit luksusta, olipa kyseessä kuherruskuukausi tai vuosipäivä, Elsanranta Puumalassa ja PihlasResort Joroisissa ovat oikeat valinnat. Vietä aikaa rennosti makoillen, tilaa ruokaa yksityiseen huvilaasi tai lähde nauttimaan aktiviteettien kirjosta!

Oletteko seikkailijoita ja keräilette uusia kokemuksia? Siinä tapauksessa yö tähtitaivaan alla Hastin laavulla Tuukkalan tilalla Ristiinassa, on teidän vaihtoehtonne. Käperry makuupussiin ja nukahda nuotion rätinään!

Sauno

Jokainen loma vaatii loistavat löylyt, ja niitähän Saimaalla riittää! Katso parhaat saunaelämykset ja suuntaa kohti mieleisiä saunalöylyjä. Lähes jokaisessa majoitusvaihtoehdossa on saunomismahdollisuus.

Tuliaiset

Kotiinviemisiksi suosittelemme piipahtamaan Mikkelin torilla ja Kenkäverossa, josta löydätte varmasti muistoja ihanasta lomastanne kotiinviemisiksi.

Autamme mielellämme romanttisen loman ideoimisessa. Ota yhteyttä!