+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Etsitkö ideoita romanttiselle lomalle Mikkelin seudulla kesäaikaan?

Paikalliset suosittelevat

Milloin viimeksi vietitte rakkaasi kanssa laatuaikaa ihan vain kahdestaan? Tervetuloa viettämään romanttinen viikonloppu yhdessä Mikkelin seudulle! Olitpa kulinaristi, kulttuurinnälkäinen tai aktiivilomailija, täältä löydät elementit onnistuneelle viikonlopulle.  Aloitetaan näistä vinkeistä:

Syö 

Ensimmäiseksi, suunnatkaa Kenkäveron pappilamiljööseen tai terassille lounaalle kukkien loistoon. Lounaan jälkeen on ihana kierrellä Kenkäveron putiikkeja ja poiketa ostoksille. Käykää ainakin D.O. Saimaa Shopissa! 

Illallinen puutarhassa, kartanoravintolassa kynttilänvalossa tai emännän kammarissa, jota kosintahuoneeksikin kutsutaan – Tertin Kartanossa tämä on mahdollista. Tertin Kartano on aito sukukartano, kulinaristien kestihovi ja kodikas hotelli keskellä luonnonkaunista miljöötä, noin 8 km päässä Mikkelin keskustasta. Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Tasavertaisen hyviä kulinaristisia nautintoja voit kokea myös Saimaa Gastronomy-verkostoon kuuluvissa Sahanlahti Resortissa Puumalassa ja TeaHouse of Wehmaisissa Juvalla.

Majoitu 

Omaa rauhaa rakastaville Uhkuan kelluva lauttamajoitus on loistava valinta. Tämä erikoinen huone kelluu Yöveden rannalla Ristiinassa ja tarjoaa autenttisen luontokokemuksen – myös talvella. Käy illalla yksityisesti saunomassa kelluvalla lautalla ja nukahda Saimaan laineiden liplatukseen. 

Jos sen sijaan etsit luksusta, olipa kyseessä kuherruskuukausi tai vuosipäivä, Elsanranta Puumalassa ja PihlasResort Joroisissa ovat oikeat valinnat. Vietä aikaa rennosti makoillen, tilaa ruokaa yksityiseen huvilaasi tai lähde nauttimaan aktiviteettien kirjosta!

Oletteko seikkailijoita ja keräilette uusia kokemuksia? Siinä tapauksessa laavuyö tähtitaivaan alla Ristiinassa on teidän vaihtoehtonne. Iltauinnin jälkeen on ihana käpertyä makuupussiin ja nukahtaa nuotion rätinään.

Rentoudu

Jokainen loma vaatii loistavat löylyt, ja niitähän Saimaalla riittää! Katso parhaat saunaelämykset ja suuntaa kohti mieleisiä saunalöylyjä. Lähes jokaisessa majoitusvaihtoehdossa on saunomismahdollisuus. Tai mitäpä jos lähtisit rakkaasi kanssa teatteriin, Mikkelin Musiikkijuhlien konserttiin, Mikaeliin tai Bar Domiin keikalle? 

Tuliaiset

Kotiinviemisiksi suosittelemme piipahtamaan Mikkelin torilla ja Kenkäverossa, josta löydätte varmasti muistoja ihanasta lomastanne kotiinviemisiksi.

Autamme mielellämme romanttisen loman ideoimisessa. Ota yhteyttä!