+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

Astetta eksoottisemmat majoitukset

Majoitu

Kodikkaita mökkejä, luksushuviloita, kartanomajoitusta, hotelleja… Idyllisiä majapaikkoja on täällä vaikka millä mitalla. Mutta tiesitkö näistä kuudesta vähän erilaisemmasta yöpymispaikasta Mikkelin seudulla? Ne ovat astetta eksoottisempi vaihtoehto perinteiselle hotellihuoneelle.

Yö laavulla tähtitaivaan alla Ristiinassa 

Nukahda nuotion rätinään ja tuulen huminaan Saimaan puhtaan luonnon helmassa hengittäen raikasta ilmaa. Erähenkinen yöpyminen perinteisellä laavulla Saimaan luonnon helmassa sopii niin aloitteleville kuin myös kokeneemmillekin eräilijöille. Laavuyöpymiseen kuuluu varusteiden lisäksi lähiruoasta koostuva aamiainen Tuukkalan tilalla, noin kilometrin päässä laavusta. Tuukkalan tila on yksi seutumme vastuullisista yrityksistä, joilla on STF-merkki. 

Jurttamajoitus Mäntyharjulla 

Yöpyminen jurtassa on kokemisen arvoinen elämys. Linkkumyllyn kukkulalla, omassa rauhassa sijaitsevassa jurtassa voit kattoikkunasta ihailla mäntyjen latvoja ja tähtitaivasta kuunnellen kaminan rätinää. Täällä linnunlaulut ja luonnon äänet tuudittavat sinut uneen.

Jurtat sopivat loistavasti esimerkiksi hääpäivän viettoon tai melontaloman kylkeen, sillä jurtassa mahtuu yöpymään kaksi henkeä parisängyssä. Illalle suosittelemme vuokraamaan Taavin vanhan ja perinteisen rantasaunan, joka on ollut käytössä vuodesta 1890. Maittava aamiainen tarjoillaan myllytuvassamme.

Jurtan hintaan kuuluu aamiainen kahdelle ja lakanat. Käytössä on ekovessa; rannassa puutarhan puolella on myös WC ja suihkuhuone. 

Luksusluokan huvila neljällä saunalla Villa Keidas Pertunmaalla

Kolmikerroksisessa 420 neliöisessä huvilassa on kuusi hotellitasoista makuuhuonetta luontonäköalalla ja tilat oleskeluun jopa 20 henkilölle. Piha-alueella voi viettää aikaa grillaillen, ulkoporealtaassa rentoutuen tai omalla uimarannalla uiden. Mikä tekee Villa Keitaasta erikoisen, on sen yksityiskylpylä neljällä erilaisella saunalla: järvinäköalallinen rantasauna, 10 hengen savusauna, sähkösauna sekä infrapunasauna. Kylpylämäisen tunnelman luovat ulkoporeallas, kylmäputous sekä höyrysuihkukaappi.

Saimaan laineilla kelluva lautta Ristiinassa, Uhkua

Ekologinen majoitus niin lähellä Saimaata, kuin on mahdollista – nimittäin sen päällä. Täällä on mahdollisuus irrottautua arjesta ja antaa luonnon viedä… 

Lasi-iglu Hirvensalmella, Sataman Herkku

Unohtumaton majoitusvaihtoehto kera Saimaan kauniiden järvimaisemien. Vaihtoehtona on yöpyä Satulinnan rannassa, joka on Vain Elämää-sarjastakin tuttu paikka. Tai vaihtoehtoisesti Ravintola Sataman Herkun aallonmurtajalla.

Villa Muu, LaatuLomat 

Pyöreän muotoinen huvila on kuin sadusta! Tämä on lapsiperheiden unelma, jonka kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kahden makuuhuoneen huvilalla on myös talvilämmin grillimaja, jossa on myös makuutilana mukava parvi. Rauhallisessa miljöössä, keskellä Saimaan luontoa, olet taatusti omassa rauhassa. Plussana myös oma ranta!