+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Takaisin

24h miniloma Mikkelissä

1. syyskuuta 2023
Paikalliset suosittelevat

Tervetuloa Mikkeliin! Olemme koonneet kattauksen kokemisen arvoisia elämyksiä, joita suosittelemme minilomallesi Mikkelissä. 

Matkustaessasi junalla esimerkiksi Helsingistä, saavut juna-asemalle aivan Mikkelin keskustaan. Juna-asemalta on lyhyt matka kävellä Mikkelin sydämeen, torille. Mikkelin Tori on maankuulu markkina- ja kohtauspaikka, joka tunnetaan leppoisasta tunnelmastaan sekä laadukkaista tuotteistaan. Torilta löydät paikallisia raaka-aineita ja tuotteita, käsitöitä sekä kahviloita. Kiertele myyntipöytiä, maistele tuoreita sesongin antimia ja istahda torikahvilaan aistimaan paikallista tunnelmaa.

Jos sinulla on ostohousut jalassa, suuntaa Stellan tai Akselin kauppakeskukseen, joissa on lukuisia kauppoja sekä kahviloita. Mikkelin kauppahallista, Stellan alakerrasta, löydät paikallisten kalakauppiaiden, lihantuottajien ja leipomoiden tuotteita. Kauppakeskus Akselin yläkerrassa on Mikkelin taidemuseo, jonka taide-elämyksiin on mukava poiketa tutustumaan ostosten lomassa. 

Vierailu Sodan ja rauhan keskus Muistissa on kokemus, joka jää varmasti mieleen. Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa hyödyntävät näyttelyt johdattavat vierailijan elävästi ihmisten kokemuksiin sodan aikana.

Lähes tien toisella puolella sijaitsee Bistro Holvi historiallisessa Mikkelin Teatterin rakennuksessa. Ravintola eittämättä tarjoaa yhtä parhaista lounaista Mikkelissä - suosittelemme! 

Saimaa Central Park on täydellinen reitti kokea kaupunki, jota ympäröi upea Saimaan järviluonto. Hyppää pyörän selkään tai kierrä reitti kävellen: matkan varrella on myös Kenkävero ja Mikkelipuisto, joiden puutarhojen kukkaloistoa kannattaa käydä kesäaikaan ihastelemassa. Muista myös poiketa Kenkäveron myymälän D.O. Saimaa shopiin ostamaan kotiin viemisiksi paikallisten tuottajien parhaita herkkuja.

Päätä kaupunkikierroksesi nauttimalla aperitiivit Bar Domissa, jonka jälken taksi vie sinut unohtumattomalle illalliselle Tertin Kartanoon. Aito sukukartano peltojen ympäröimänä kuuluu Saimaa Gastronomy -verkoston ravintoloihin, jotka tarjoavat oman puutarhan ja lähituottajien antimista taiottuja kulinaristisia elämyksiä

Mikäli et jää Tertin Kartanoon yöksi, paina pääsi tyynyyn kaupunkihotelleissa Sokos Hotel Vaakunassa tai Scandicissa

Aamupalan jälkeen ennen lähtöä, piipahda vielä torilla hakemassa matkamuistot.

Kiitos vierailustasi, tule myöhemmin uudelleen pidemmän ajan kera!