+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Puumala

Puumala

Puumala – Saimaan kaunein

Suosittu mökkikunta Puumala valloittaa järviluonnollaan, saarillaan, vesireiteillään. Lietveden maisematie on yksi kuvatuimmista järvimaisemista. Komeita maisemia voi ihailla myös Puumalansalmen sillalta ja näköalakahvilasta siltatornin huipulta. 

Sillan kupeessa veneilijöitä ja Veskansan melontareitin retkeilijöitä palvelee yksi Saimaan vilkkaimmista satamista kesätoreineen. Puumalan rannassa voit nauttia kesäkylän lähes välimerellisestä tunnelmasta, lähteä maisemaristeilylle tai pistäytyä Lasiruusun lasipajassa. Suosittuja vierailukohteita ovat mm. Sahanlahti, Puumalan kaunis puukirkko ja Niinisaari.

"Miljoonia muikun mutjakkeita, lohen lotjakkeita omia, Saimaan syvissä vesissä hyvissä. Tuhansia tuvan vuokraajia, loma-asukkaita lupsakoita, Saimaan saarissa poukamien poskissa. Satoja sinen seilaajia, hyörypäitä hilpeitä Saimaan selillä, joka kelillä. Kymmeniä kalliokuvia, viestejä vuosien takaisia Saimaan silokivissä, säilöissä säänkestävissä. Vain yksi silta suuri ja punainen venekuuri. Ja yksi sataman parras, kirkko keltainen, harras. Vain yksi vetten Wenno, höyrylaiva, josta erota ei millään henno!"

Kaikki Puumalan nähtävyydet, ruokapaikat, majoitukset ja muut matkailuaarteet

Voit suodattaa listaa kategorian mukaan

Lemmikkiystävälliset kohteet Puumalassa