Sodan ja rauhan keskus Muisti


Päämajankuja 1-3, 50100 Mikkeli
+358 50 475 1189
info@muisti.org
https://www.muisti.org/

SODAN JA RAUHAN KESKUS AVAUTUU MIKKELISSÄ KEVÄÄLLÄ 2021

Sodan ja rauhan keskus Muisti on Mikkelissä keväällä 2021 avautuva kansallisesti merkittävä interaktiivinen tiedekeskus, joka kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Se kertoo ihmisistä ja erityisesti suomalaisista ja Suomesta sodassa, eurooppalaisessa ja maailmanlaajuisessa kontekstissa.

Muisti selittää, välittää ja taltioi sotaan liittyviä tapahtumia, kokemuksia ja tietoa uusille sukupolville. Sen toiminnan keskiössä ovat sotaa ilmiönä käsittelevät, uusinta tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävät näyttelyt ja verkkopalvelut. Näyttelyt ovat vuorovaikutteisia ja uudet näyttelyteknologiat mahdollistavat historian elävöittämisen. Tarinallinen näyttely kutsuu samaistumaan ja eläytymään sodan kokeneiden ihmisten elämään.

Tavoitteena on saada kävijä pohtimaan sodan todellisuutta ja kauheutta, mutta myös ihmisen kykyä sopeutua ja selvitä vaikeuksista. Toiminnan ydintavoitteena on rauhaa ja Suomen itsenäisyyttä arvostava ihminen.

Näyttelykokemus kestää arviolta kaksi tuntia.

Fyysisten näyttelyiden lisäksi Muisti tarjoaa laajat verkkopalvelut ja –näyttelyt. Muistin palveluihin kuuluvat myös kauppa, kahvila-ravintola, kokoustilat ja tapahtumatoiminta.

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa