Kommelin luolat


Kommelintie 8, 50600 Mikkeli
Mikkelin matkailuneuvonta: 044 794 5669

29 hehtaarin suuruinen metsäalue Kommelin luolien ympärillä on kunnan ja Maailman Luonnonsäätiön (WWF) välisellä sopimuksella perustettu perintömetsäksi. Alueen metsät vaihtelevat kuivista kalliomänniköistä lehtoihin ja alueelta löytyy vanhaa metsää, runsaasti kuollutta puuta ja lehdon kasveista mm. mustakonnanmarja ja koiranheisi.

Jylhän kallioseinämän juurella sijaitsevat Kommelin luolat on suosittu retkeilykohde. Tarinan mukaan luolassa asuu piruja ja haltioita, joista tunnetuin on Kommelin ukko. Luola on 11 metriä syvä, rikkonaisen graniittigneissijyrkänteen juurella oleva, pysty- ja vaakarakoja myöten tyhjentynyt onkalo. Suuaukon korkeus on noin 4 metriä ja syvemmällä korkeus madaltuu 1,6–2,0 metriin. Viimeisen 1,5 metriä matkalla luolan perällä korkeus on enää noin puoli metriä. Luolan leveys vaihtelee suuaukon neljästä metristä sisätilan metriin. Luolille kannattaa pakata mukaan kamera sekä taskulamppu luolan sisällän paremman tutkimisen ja ihailun vuoksi.

Kommelin luolille on viitoitus Rantakylän Pyhälammentieltä. Noin kilometrin pituinen metsäpolku luolille lähtee heti Lahdentien (VT 5) alituksen jälkeen. Polku alkaa osoitteesta Kommelintie 8. Pyhälammentie ei ole linja-autolla ajokelpoinen.

Tuote

Kylät tutuiksi – Hiirola–Ihastjärvi-kierros torstaisin heinäkuussa Mikkelistä

Tuote

Mikkelin Teatteri 100 vuotta -näyttely

Tuote

Päämajakaupungin tarina-ateriat Mikkelissä

Tuote

Kauniin Veeran tiellä Anttolaan ja Puumalaan keskiviikkoisin heinäkuussa Mikkelistä

Tuote

Taajamat tutuiksi - Rantakylä-Otava kierros tiistaisin heinäkuussa Mikkelistä

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa