+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Vihreän Kullan Kulttuuritie

Vihreän Kullan Kulttuuritie

Vihreän kullan kulttuuritie on upea matkailutie Mäntyharjusta Ristiinan, Puumalan, Sulkavan, Savonlinnan kautta Punkaharjulle ja Suomen Metsämuseo Lustoon. Kulttuuritie vie kylien, kaupunkien, metsäisten taipaleiden ja idyllisten maalaismaisemien läpi kiertäen Saimaan ja järvien rantoja. Kulttuuritien voi kulkea autolla, pyörällä tai lähteä reissuun jalkaisin. Reitin pituus on 250 km.

Kulttuuritien varrella metsät, mäet ja järvet värittävät maisemaa. Ristiinassa kannattaa poiketa Astuvansalmen kalliomaalauksilla kokemassa vuosituhansien takaista kalliotaidetta ja aistimassa aikaa, jolloin metsästäjät elivät luonnon antimista ja palvoivat metsien luonnonhenkiä. Saimaan häikäisevistä maisemista saa nauttia myös matkan jatkuessa Lietvedelle, Puumalaan, Sulkavan harjuille, Savonlinnaan ja Punkaharjulle. Saimaan vesireittien merkityksestä ja kiehtovasta historiasta kertoo Olavinlinna. Punkaharjun harjutiet johdattavat Suomen Metsämuseo Lustoon, joka avaa niin pienille kuin isommillekin kävijöille metsien ja suomalaisten suhdetta, metsän historiaa ja ihmeellisyyttä.

Vihreän kullan kulttuuritien äänitarinassa paikallisen metsäkulttuurin käännekohdat yhdistyvät metsän mystiikkaa henkiviin kansantarinoihin ja tuovat kuuntelijalle uudenlaisia näkökulmia reitin kohteisiin. Äänitarina kuljettaa kuuntelijan tuhansien vuosien mittaiselle matkalle eteläsavolaiseen metsäsuhteeseen.

Äänitarina löytyy ilmaisesta Glopas-sovelluksesta, minkä avulla reitti on kuunneltavissa autolla tai pyörällä ajaessa.

Vihantasalmi
52720 Mäntyharju

+35844 794 5669

matkailu@mikkeli.fi