+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Saimaankehän perinnesaunapalvelut

Saimaankehän perinnesaunapalvelut

Tule kokemaan ainutlaatuinen saunaelämys, joka vie sinut matkalle läpi ajan ja tilan, paljastaen saunan todellisen voiman ja mystiikan. Avaa riihisaunan ovi ja astu lämpimän höyryn kuljettamana sisään suomalaisen saunan myyttiseen maailmaan, missä perinteet yhdistyvät muinaiseen tietoon ja rituaaleihin. Tämä ei ole vain sauna; se on portti toiseen todellisuuteen, jossa jokainen löylynhenkäys kutsuu esiin esi-isiemme viisauden ja luonnon maagiset voimat tueksesi.

Pohu-Saunaa käytetään erilaisissa elämäntilanteissa, siirtymäriiteissä, vuotuisjuhlissa, kipu- ja kolotustiloissa tai rentoutuksen ja hyvän mielen tarpeisiin. Kyly-Sanna käyttää taitavasti erilaisista Saimaan seudulla kasvavista ja itsepoimituista perinneyrteistä sidottuja vihtoja ja valmistelee jalkakylpyjä ja vihtapesuja kiukaan henkiessä Saimaan veden ja tilanteeseen valittujen yrttien löylyjä.

Elämämme on kuin kuunkierto erilaisin siirtymäriitein. Näitä ovat esimerkiksi raskaus ja syntymä, avioituminen, terveyden hoitaminen ja parantaminen, sairastuminen ja kuolema. Luonnon kiertokulkuun saadaan yhteys vuosijuhlien kautta, ja sauna saatteleekin meitä lempeästi eri juhliin.

Kipuun ja kolotukseen perinnesauna tarjoaa helpotusta. Perinnesaunotuksella ja vihtomisella voidaan mm. helpottaa lihaspalautumista ja palauttaa nivelliikkuvuutta, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa sekä tehostaa lymfakiertoa. Saunotuksessa keho rentoutuu ja mielihyvähormonien erittyminen tehostuu. Mieli rauhoittuu ja stressin vähenee. Saunalla on myös positiiviset terveysvaikutukset mm. sydämen hyvinvointiin, verenpaineeseen, hengitykseen ja uneen. Saattaa Kyly-Sanna loitsunkin päästellä.

Olet tervetullut ajanvarauksella Miihkarin Pohu-Saunaan yksin tai porukalla, tai kutsu Kyly-Sanna tekemään perinnesaunotusta yrittitaikoineen omaan saunaasi. Perinnesaunotus sopii kaikenikäisille ja saunotusta varattaessa käydään läpi mahdolliset terveydelliset riskitekijät.

Lisätiedot ja palvelut www.saimaankeha.webnode.fi.

Juvan kunta

Kapalomäentie 127 A
51820 Juva

+358503402584

sanna.kaasinen@gmail.com