+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Saimaa Gastronomy-kierros

Saimaa Gastronomy-kierros

Saimaa Gastronomy -reitti vie neljän upean lähiruokaravintolan ja matkakohteen herkkujen äärelle. Tertin Kartano, Sahanlahti Resort, Hotelli Punkaharju ja TeaHouse of Wehmais tarjoavat aitoa, suurella sydämellä tehtyä lähiruokaa uniikilla otteella.

Päivä 1. Tertin Kartano, Mikkeli
Kartanon keittiöllä on vuosisatojen historia ja sen peltojen, puutarhan ja kasvimaiden tuotteet ovatkin jalostuneet korkealaatuisiksi gourmet-herkuiksi kartanon ruokakulttuurin pitkiä perinteitä kunnioittaen. Näistä herkuista voi nauttia kartanon tunnelmallisessa ravintolassa tai niitä voi ostaa mukaan Tertin Herkkukaupasta.

Päivä 2. Sahanlahti Resort, Puumala
Sahanlahden kolme ravintolaa ovat artesaaniravintoloita. Kaikki ruoka tehdään omassa keittiössä käsityönä ja makuelämykset rakentuvat lähialueen pientuottajien korkealaatuisiin raaka-aineisiin. Herkullisen aterian kruunaa Suomen, ellei jopa koko maailman, kauneimmat maisemat Saimaalle vanhassa sahamiljöössä.

Päivä 3. Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Hotelli Punkaharjun viettelevissä annoksissa maistuvat lähituottajien parhaat ainekset, metsien ja järven antimet, luonnon villiyrtit ja sesonkien raaka-aineet. Sienet ovat hotellin emännän intohimo, ja villiruokaravintola onkin tunnettu kekseliäistä ja hienostuneista sieniherkuistaan.

Päivä 4. TeaHouse of Wehmais, Juva
TeaHouse of Wehmais on teehuone-bistro, joka on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Tunnelmallisissa ranskalais-skandinaavisesti sisustetuissa tiloissa paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja laadukkaat teet yhdistyvät ainutlaatuiseksi elämykseksi.

Kuopiontie 68
50100 Mikkeli

+358 15 176 012

tertti@tertinkartano.fi