+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Jääladut Mäntyharjulla

Jääladut Mäntyharjulla

Jäähiihto on upea elämys ja sisämaahiihtoa teknisesti helpompaa, sillä ylä- ja alamäkiä ei ole. Jos olet vasta-alkaja suksilla – suosittelemme lyhyttä reittiä Kirkonkylän parkkipaikalta Pappilanniemen taukopaikalle Nuotioniemen laavulle (noin 1 km/suunta). Jäällä saa myös kävellä ja vetää pulkkaa (koirakävelyladun uralla). Siirlahden jäälatua pitkin pääset sisämaareiteille sekä Uutelan laavulle ja Kallahdesta pääset Puukonvuorelle. Mäntyharjun liikuntatoimi tekee reitit jäälle aina, kun se vain on mahdollista. Ilmoitamme kylteillä reittien lähtöpaikoilla, jos jäät eivät ole turvallisia.

Kurkiniemi – Vihantasalmen Neste – Kurkiniemi
Yksisuuntainen perinteisen tyylin latu. Pyhävedenselällä on myös paikallisen Mäntyharju-Pertunmaa-seuran moottorikelkkareitti, joten pysyttele rannan tuntumassa. Jos mielit Vihantasalmen Nesteelle ja takaisin, kannattaa varata aikaa 3 - 4 tuntia. Pituutta edestakaiselle matkalle kertyy lähes 30 kilometriä.

Kurkiniemi – Kirkonkylä
Reitit Kurkiniemestä vanhaan Kirkonkylään taidekeskus Salmelan kupeeseen ovat kaksisuuntaisia ja siellä onnistuu myös luisteluhiihto. Hiihtoreitin vieressä kulkee retkiluistelulatu sekä koirakävelyreitti ja -latu. Reitit ovat leveitä ja niiltä on helppo poiketa Pappilanniemen taukopaikalle Nuotioniemen laavulle, mistä löydät polttopuita sekä ulko-wc:n.

Kallahti-Puukonvuori
Puukonvuoren laavulla polttopuita ja ulko-wc.

Mäntyharjun kunta

Kurkiniemi
52700 Mäntyharju

+358406402603

matkailu@mantyharju.fi