Astuvansalmen kalliosta on löydetty noin 80 maalattua kuvaa. Aiheet ovat ihmis-, hirvi-, vene-, kala-, viiva- sekä kämmen- ja tassunjälkikuvioita. Lisäksi kalliossa on peittävää punaista väriä. Yleisimmät kuviot ovat hirvi, ihminen ja vene.
Hahmot ovat aikoinaan punamullalla maalattuja. Siksi kuvioiden erottuminen kalliosta vaihtelee vuodenajasta ja säätilasta riippuen. Syksyllä näkyvä kuvio saattaa olla kallion kätkössä keskikesän auringonpaisteessa.
Kalliosta on erotettavissa järveltä katsottuna luonnon muovaama suurikokoinen kasvojen sivuprofiili. Kallion muoto on mielletty mahdollisesti jonkinlaiseksi jumalaksi tai sen kuvaksi ja paikasta onkin arveltu muodostuneen eräänlainen kulttipaikka.
Astuvansalmen kalliomaalaukset ajoitetaan Saimaan vesistöhistorian avulla. Vesi oli korkeimmillaan n. 10-10,5 m nykyistä vedenpintaa korkeammalla. Ennen Vuoksen puhkeamista vain kaikkein ylimpänä olevien maalauskuvioiden kohta on voinut olla veden pinnan yläpuolella. Noin tuhannen vuoden kuluttua veden pinta oli laskenut ja paljastanut maalausten edessä olevan terassin. Astuvansalmen kuviot ajoittuvat siten Vuoksen puhkeamisen jälkeiseen aikaan n. 4000 – 2200 eaa. Maalauskenttä on pituudeltaan 16,5 m ja korkeudeltaan n. 5,5 m.
Jousi kädessä seisova naishahmo on Astuvansalmen erikoisuus. Naishahmoa on nimitetty Astuvansalmen Artemikseksi. Aseen kanssa kuvattuja naisia ei ole Suomessa muualta tunnistettu.
Astuvansalmen kalliomaalauksille suositellaan kuljettavan vesitse, ei luontopolkua pitkin polun huonokuntoisuuden sekä opasteiden puutteen vuoksi. Kesäisin kalliomaalauksille järjestetään takuulähtöisiä Hop On Hop Off -retkiä.