Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Päiväretki Saimaan maisemiin Mikkelin seudulle

Julkaistu 24.11.2020

Kuten esimerkiksi kokeneet etelänmatkailijat tietävät, loma saa uutta vauhtia ja syvyyttä, kun käväisee oman tukikohdan ulkopuolella päiväretkellä. 

Mikkelin seudulla päiväretkien tekeminen on vaivatonta ja helppoa, sillä lähikunnat ovat mukavan lähellä toisiansa. Päiväretki naapuripaikkakunnalle kannattaa varmasti. 

Puumalassa on mahdollista päästä harvinaisen kokemuksen äärelle, sillä Puumalan satamassa ja sen läheisyydessä voi kokeilla jääkelluntaa. Laskettelun ystävälle hyvä retkikohde on Juvan laskettelukeskus Hasamäki. Rinteille on bussikuljetus SkiBus-pysäkeiltä. Juvan suunnalla liikkuessa kannattaa muistaa myös Suomen elämyksellisin teehuone TeaHouse of Wehmais. Juuri yksi kartanokohteista sijaitsee Juvalla.

Jos kaipaa vielä jotain astetta harvinaisempiaa kokemusta, niin Kangasniemeltä löytyy lumien aikaan mahdollisuus Huskysafarille. Samalta sivulta voi myös vuokrata talviurheiluvälineitä kuten lumikenkiä. 

Luontoa rakastaville löytyy myös Mikkelin eteläpuolelta ihana kohde. Mäntyharjun Repoveden kansallispuisto ei esittelyjä kaipaa. Upeaa luontoa voi tutkia esimerkiksi hiihtämällä tai lumikengillä. Mäntyharjulle matkaaville hyvä vinkki on myös käydä katsastamassa paikallisia kirppiksiä.

Historian ystäville mielenkiintoinen retkikohde on Astuvansalmen kalliomaalaukset. Se ei suinkaan ole ainoastaan kesäkohde, vaan myös oivallinen talvikohde. Lakeland GTE hakee kalliomaalauksille lähtevät retkeilijät vaikka majapaikan ovelta. Retkellä kuljetaan talvista patikkapolkua ja osan matkaa myös lumikengillä.