saimaa – Suomen suurin järvi

Saimaalla on lomailtu vuosisatoja. Suomalaisten sielunmaisemat – aavat järvenselät, sokkeloinen saaristo ja kauniit lahdet ja poukamat –
luovat loistavat puitteet sekä rentoutumiseen, että kaikenlaiseen tekemiseen. Puhdas luonto, vuodenaikojen vaihtelut, monipuoliset kulttuurikohteet ja herkulliset ruokaelämykset kutsuvat niin paikalliset kuin vierailijatkin nauttimaan ainutlaatuisista kokemuksista Saimaalla. 

Saimaa on Suomen suurin järvi ja neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi Euroopassa. Maailman järvistä juuri Saimaassa on eniten rantaviivaa. Saimaan järvialue koostuu 120 järvestä ja lähes 14 000 saaresta. Vesistöalueella asustavat Saimaan järvilohi sekä ihastuttava, suojeltu saimaannorppa. 

Mikkelin seutu

Mikkelin seutu koostuu seitsemästä eteläsavolaisesta kunnasta, jotka yhdessä muodostavat yhden Suomen suurimmista vapaa-ajanviettoalueista. Saimaa hallitsee alueen itäosaa. Luoteesta löydät karunkauniin maakuntajärvi Puulan, jonka vieressä sijaitseva Kyyvesi ja tähän liittyvä Naarajoen alue ulottuvat aina Pieksämäelle saakka. Mikkelin kaupunki sekä Mäntyharjun, Pertunmaan, Puumalan, Kangasniemen, Hirvensalmen ja Juvan kunnat toivottavat sinut tervetulleeksi!

saimaa_ja_mikkeli_suomen_kartalla

SAIMAA
Pinta-ala 4 400 km2
Rantaviiva 14 850 km
Saaria 13 710 
Pinnan korkeus 75,70 m
Suurin syvyys 84 m
Keskisyvyys 17 m

Matkailuneuvonta palvelee alueittain

Kohteet kartalla