+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Syksy 2024 Kirjoittajan ääni -ritualistinen kirjoitusretriitti Yöveden Ateljeekodissa Ristiinassa

Syksy 2024 Kirjoittajan ääni -ritualistinen kirjoitusretriitti Yöveden Ateljeekodissa Ristiinassa

Kirjoittajan ääni -ritualistinen kirjoitusretriitti 20-22.9.2024

Syyskuun kirjoittajan ääni-retriitillä laskeudumme Yöveden kauniiseen kulttuurimaisemaan, muinaisuuden äärelle. Retriitillä lähestymme kehoa ja alitajuista luovuutemme keskuksena. Yhdistelmä kehollista äänityöskentelyä ja alitajuntaa herätteleviä kirjoitusharjoituksia tarjoaa osallistujille uudenlaisia keinoja lähestyä luovuuden virtaavuutta ja kehittää omaa sanallista ilmaisua.

Retriitin teemat kytkeytyvät elementteihin (vesi, tuli, ilma, maa), luonnon tasapainoon ja sadonkorjuun aikaan. Työskentelemme harjoituksissa ja lauantain tuliseremoniassa myös suomalaisen perinteen ja perinteisten laulujen kanssa.

Ääniharjoitukset tähtäävät herättämään luonnollisen flowtilamme. Kun laskeudumme kehoomme ja sitoudumme itsemme ravitsemisen hitaaseen prosessiin, ääni työkaluna voi toimia tutkimusmatkailijan tavoin, tuoden ja paljastaen esiin syvimpiä kerroksiamme.

Äänityöskentelyä täydentävät ritualistiset ja alitajuntaa luotaavat kirjoitusharjoitukset tarjoavat työkaluja asettua luovaan tilaan myös keskellä kiireistä arkea. Harjoitukset vahvistavat oman sisäisen äänen kuulemista ja luovat uusia näkökulmia kehoon ja läsnäoloon luovan työn välineinä.

Retriitin työskentelyä tukevat elämänvoimaa nostattava saunotus ja maadoittava tuliseremonia. Saunassa laulamme saunalauluja, karkoitamme luovuutemme esteitä ja loitsimme. Jokainen osallistuja saa halutessaan vastaanottaa hoitavaa vihdontaa.

Perinneseremoniassa juhlimme elävän tulen äärellä syyspäiväntasausta ja syys-Mattia. Pysähtyminen itsen, luonnon ja yhteydellisyyden äärelle seremonian keinoin herättelee luomisvoimaa ja palauttaa läsnäoloon.

Ohjaajat
Magdalena Mölsä (Vaskilintu) on vokalisti, moderni luontomystikko ja ritualisti.
Pia Autero (Runoian) on kirjoittaja, valokuvaaja ja valmentaja. Koulutukseltaan hän on kertomus- ja tekstiteorian FM sekä tulevaisuudentutkija ja kestävän kehityksen asiantuntija (VTM).

Yöveden Ateljeekoti

Himalansaarentie 553
52420 Mikkeli

+358405784003

ateljeekoti@katjaantonoff.net