Laiturilla Mökkikirje

Yövyimme täällä: Hotelli Punkaharjun Metsähuoneessa


Olimme tänä kesänä Savonlinnassa oopperareissulla ulkomaalaisten vieraittemme kanssa. Varasimme jo ennen juhannusta majoituksen Hotelli Punkaharjusta kahdelle pariskunnalle. Vieraamme majoittuivat vaaleanpunaiseen hotellirakennukseen ja me rannan läheisyyteen ns. Metsähuoneeseen.

Neljäkymmentäluvulla rakennetussa lomakylässä on 12 Metsähuonetta eli modenisoitua siirtolapuutarhamökkiä, jotka on väljästi sijoitettu rannan tuntumaan hyvin hoidettuun mäntymetsään. Ne on nyt korjattu ja sisustettu hotellin päärakennuksen kunnostuksen yhteydessä ja tarjoavat Punkaharjulle tuleville edullisemman yöpymisvaihtoehdon. 

Mökeissä on kaksi pientä huonetta, joista pienemmästä on purettu pois alkuperäinen keittosyvennys. Isommassa huoneessa on kaksoisvuode ja pienemmässä vuodesohva. Mökkiin saa hyvin mahtumaan vanhempien lisäksi pari lastakin. Meillä vuodesohva palveli tasona, johon levitimme vaatteemme.

Mökeissä ei ole omaa suihkua eikä wc:tä. Ulkohuussi oli lähellä ja vähän kauempana oli varsinainen suihku- ja wc-talo, jossa naisille ja miehille on erilliset osastot. 

Toimiko? Kyllä vain! Suomalaisina kesänviettäjinä olemme tottuneet ulkohuussiin ja pieniin epämukavuuksiin yökortteereissa ja selvisimme siellä taatusti paremmin kuin hemmotellut keskieurooppalaiset ystävämme, jotka ehtivät kauhistella jo etukäteen yöpymispaikkamme puutteita.

Olimme erittäin väsyneitä, kun Otellon ensi-illan jälkeen pääsimme viimein heittäytymään miellyttävän pehmeille vuoteille mukavantuntuisten valkoisten lakanoiden väliin. Nukuimme erinomaisesti. Aamulla kävimme uimassa ja peseydyimme erillisessä rakennuksessa. Lakanat ja pyyhkeet kuuluivat mökin varustukseen

Aamiaisen nautimme ystäviemme kanssa hotelli Punkaharjun valoisassa ja kauniissa ravintolasalissa. Kahvi oli tuoretta ja runsaasta valikoimasta löytyi meille kaikille sopivaa aamiaissyötävää. Palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa ja meiltä taisi vierähtää aamiaispöydässä syöden ja jutellen parisen tuntia.

Pienen miinuksen annoimme vastaanottoon epätarkasta kartasta, jonka avulla emme olleet löytää suihku- ja wc-taloa. Hotelli oli vasta aloittanut toimintansa ja ehkäpä siitä syystä ajotie hotellista Metsähuoneille oli huonosti viitoitettu. Ensikertalaisina yön hämärässä meille ei ollut itsestään selvää, miten sinne löydämme.

Maksoimme yöstä 150 euroa. 

Hinta on kallis, mutta se sisältää kahden hengen hyvän aamiaisen ja makeat unet hienossa ja ainutlaatuisssa luontokohteessa. Kun katselimme mökkimme ikkunoista kahdelta puolen välkkyvää vettä, emme ollenkaan ihmetelleet, että tsaari Aleksanteri I ihastui Punkaharjuun ja muutti seudun jo 1803 luonnonsuojelualueeksi! 

Katso lisätietija Hotelli Punkaharjun nettisivuilta >>