Laiturilla Mökkikirje

Woikosken vanhassa  rasvatehtaassa


Bussimme pysähtyy Woikoskella kuvitteellisen Saima Kytö -nimisen monitoiminaisen torpan eteen. Kömmimme bussista ulos. Kurkkaamme kipakan Saima-rouvan kahvilatorppaan, jonka jälkeen kävelemme kuohuvan Woikosken yli vanhaan rasvatehtaaseen.

Näemme Woikosken historian lyhytelokuvana ja tutustumme tehtaanjohtajan upeaan huoneeseen sekä palkkakonttoriin. Kuulemme Woikosken tarinan komröökitehtaasta kaasuntuottajaksi.

Pääsemme myös ihmettelemään vanhaa tehdaskalustoa ja tehtaan persoonallisen kemistin, Tor Erik ”Tussu” Brehmerin laboratoriovälineitä. Yllättäviä ja tuhoisiakin tussahduksia sattui Brehmerin laboratoriossa useita.

Ihastelemme oppaan erinomaista esitystä, joka tarjoaa meille aivan herkullisia pikku tarinoita! Tempaudumme koko seurue Brehmerin aikoihin ja oppaalle tulvii kysymyksiä tehdasyhdyskunnan elämästä. 

Jatkamme Kouvolan kautta Helsinkiin, vaikka voisimme tästä jatkaa Woikoski-kierrosta hyvin vielä useammankin tunnin. 

Voisimme mennä syömään maalaishenkiseen Talliravintolaan ja opastetulle kierrokselle Woikosken automuseoon, jonka hieno kokoelma liittyy tiiviisti Woikosken tehtaan ja sen perustajasuvun historiaan. Ja sieltä voisimme mennä vielä kahville Kirjokiven kartanolle, jossa olisi lisää tarjolla tarinoita ja kiertelyä kartanonkammareissa ja puistossa, jossa muuten on kasvillisuutta 1800-luvulta. Tämän kierroksen teemme ehdottomasti seuraavalla käynnillä!

Woikoski Feeling sisältää valikoiman elämyksiä ja palveluja Mäntyharjulla, 70 km Mikkelistä ja 180 km Helsingistä. Kysy lisää: whd@woikoski.fi