eväitä helppoon lomaan

Vinkkejä liikkumiseen ja oheisohjelmaan, jotta viikonloppusi kiireisessä Mikkelissä sujuisi mahdollisimman mukavasti

Syö hyvin

Meksikolaista, aasialaista vai kotimaista? Katso lista Mikkelin ruokapaikoista

Kesäisiä aktiviteetteja

Puuhaa tapahtumapäivän jatkoksi

Nähtävää ja koettavaa

Kulttuuri- ja muita käyntikohteita

Majoitus

Majoituspaikat viikonlopulle tahtovat olla täyteen varattuja, mutta peruutuspaikkoja kannattaa aina kysellä!

liikenneyhteydet tapahtumiin

Suuntana asuntomessut?

  • Asuntomessujen virallinen parkkipaikka löytyy Tuskusta, josta lähtevät ilmaiset bussit jatkuvasti kohti messualuetta. Bussin kyytiin voi hypätä myös Raatihuoneenkadulta kirjaston edestä, aivan Mikkelin torin laidalta. Menomatkalla bussi ei pysähdy missään, mutta poistulomatkalla voit halutessasi käydä asuntomessujen virallisissa oheiskohteissa eli Kenkäverossa, Mikkelipuistossa sekä kulttuuritalo Tempossa.
  • Asuntomessuille pääsee kätevästi myös M/S Queen R laivalla. Mikkelin satamasta lähtee noin 1-1,5 tunnin välein messulaiva, jonka kyytiin voi hypätä ilman ennakkovarausta (varaus kuitenkin suositeltava, jotta kyytiin varmasti mahtuu). Ensimmäinen lähtö on klo 10:30, ja viimeinen laiva lähtee satamasta klo 17:00. Lisätietoja messuristeilyistä löydät osoitteesta https://visitmikkeli.fi/palvelut?palvelu=59477249e4b02b5012c2c775.
  • Jalan tai pyörällä kulkevat voivat saapua messualueelle seuraamalla sinivalkoista viivaa, joka alkaa Mikkelin kirjaston vierestä Porrassalmenkadun puolelta.
  • Lisätiedot osoitteesta http://asuntomessut.fi/mikkeli/messuinfo/saapuminen/.

Muuhun kesäpäivän viettoon

Tapahtumien täyttämässä kaupungissa saattaa olla haastavaa löytää aivan tavan parkkipaikkoja. Parkkipaikkoja kuitenkin löytyy reilusti ihan keskustan kulmilta.

  • Toriparkki Mikkelin keskustassa on maksullinen pysäköintihalli, jossa on 620 parkkipaikkaa. Sisäänkäynti on Rautatieaseman vieressä (Mannerheimintieltä käännös Hallituskadulle).
  • Mikkelin satamassa on aikarajoitettuja parkkipaikkoja (4h) sekä sataman puolella että satamaa vastapäätä tien toisella puolella.
  • Marskin aukion hiekkakentällä hieman keskustan ulkopuolella on reilusti ilmaisia parkkipaikkoja. Aukio sijaitsee Otavankadun, Puistokadun ja Poleninkadun muodostamassa kolmiossa.
  • Mikkelin pysäköintikartta on saatavilla osoitteessa http://www.mikkeli.fi/sites/mikkeli.fi/files/atoms/files/pysakointikartta_0.pdf.
  • Julkisella liikenteellä pääsee junalla tai bussilla Mikkelin matkakeskukselle aivan keskustan tuntumaan, ja paikallisbussit kulkevat Mikkeliin seudun muistakin kunnista. Paikallisliikenteen aikataulut löytää osoitteesta http://www.mikkeli.fi/palvelut/joukkoliikenteen-aikataulut-reitit-ja-vyohykekartat.