+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi
Kuva: Visit Saimaa
Takaisin

Saimaan upeisiin kohteisiin Hop On Hop Off -retkillä 2024 – retket myyntiin tammikuussa!

Näe & koe

Mikä olisi parempi tapa tutustua Saimaan seudun mahtavaan järviluontoon ja upeisiin matkakohteisiin kuin valmiiksi paketoidut bussi- ja laivaretket? Saimaa Hop On Hop Off -retkillä pääset kohteisiin helposti ja ympäristöystävällisesti. Risteile Astuvansalmen kalliomaalauksille Ristiinaan, Puumalan saaristoon sekä Puumalan matkakohteisiin tai tee elämyksellinen retki Mäntyharjun parhaisiin kohteisiin ja Juvan kulttuurimaisemiin. Helsingin keskustasta voit lähteä bussiretkelle Etelä-Savon upeiden gastronomy-kohteiden herkkupöytiin.

Hyppää kyytiin ja avaa aistit kauniille järviluonnolle! 

Vinkki! Yhdistä retkeen omatoimista retkeilyä, patikointia, maastopyöräilyä ja rentoutumista matkakohteissa ja palaa Mikkeliin Hop On Hop Off -retkibussin kyydissä seuraavana päivänä tai vaikka viikon päästä.

Tiesitkö, että yhteiskuljetusten avulla pienennetään matkailijoiden hiilijalanjälkeä verrattuna siihen, jos jokainen matkustaisi saman matkan omalla autollaan tai perämoottoriveneellään?

Saimaa Hop On Hop Off -risteilyillä vierailet Saimaan upeimmissa kohteissa

Saimaa tarjoaa nautintoja kaikille aisteille! Saimaa Hop On Hop Off -risteily on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia Saimaan järviluonnosta. Viihdy retkillä päiväohjelman mukaan tai pysähdy kohteisiin pidemmäksi aikaa.

Nainen istuu laivan keulassa ja ihailee maisemia.
Saimaa-risteilyllä voit rentoutua kauniista järviluonnosta nauttien.

Risteillen Astuvansalmen kalliomaalauksille ja Puumalaan

Risteilyllä Astuvansalmen kalliomaalauksille voit kokea Saimaan mystiikkaa ja ihailla silmiä hiveleviä saaristomaisemia. Yhdistetyillä bussi-laivaretkillä pysähdytään Pistohiekka Resortissa ja Sahanlahti Resortissa Puumalassa, joihin voit jäädä nauttimaan olostasi myös pidempään.

Keskiviikkoisin laivaretki Astuvansalmen kalliomaalauksille alkaa Varkaantaipaleen kanavalta kohti Puumalaa ja torstaisin Puumalan satamasta kohti Varkaantaipaletta. Molempina päivinä Hop On Hop Off -bussin kyytiin voi nousta Mikkelin keskustasta. 

Ihmisiä katsomassa Astuvansalmen kalliomaalauksia kallion juurella olevalta terassilta käsin.
Astuvansalmen kalliomaalaukset tuhansien vuosien takaa on ainutlaatuinen nähtävyys. Laiva tuo matkaajat Astuvansalmen rantaan, jossa kalliomaalauksia pääsee tarkastelemaan aivan kallion juurelta. 

Risteily Puumalan saaristokohteissa

Hyppää Hop On Hop Off -bussin kyytiin Mikkelistä ja matkaa maisemareittiä, kantatietä 62, Lietveden kautta ja Puumalaan, josta noustaan laivan kyytiin. Laivaretki kiertää Puumalan saaristokohteissa ja pysähtyy Koskenselän lomakylässä, Sahanlahti Resortissa, Rokansaaressa ja Pistohiekka Resortissa. Retki toteutetaan keskiviikkoisin.

Pistohiekka Resort sijaitsee upealla hiekkarannalla Saimaan rannalla. Resortin arkkitehtuuri, ravintola ja saunaelämys ovat herättäneet ihastusta matkailijoissa. 

Torstaisin Saimaa Hop On Hop Off -laivaretki Puumalan saaristossa kiertää Okkolan Lomamökeille, jossa on mahdollisuus nauttia lounas Ravintola Niinipuussa. Laivaretki vie myös Liehtalanniemen museotilalle sekä Nestorinrantaan.

Molemmille retkille voit lähteä Mikkelistä tai nousta laivan tai bussin kyytiin retkikohteista reitin varrella. 

Bussiretki Mäntyharjun asemalta. Kesän 2024 uutuus!

Päiväretki Mäntyharjulla käynnistyy Mäntyharjun juna-asemalta, vanhassa tavaramakasiinissa sijaitsevasta tunnelmallisesta Makasiinin Puoti & Kahvilasta. Retki jatkuu suomalaisen nykytaiteen näyttelyyn Taidekeskus Salmelassa, auto- ja tehdasmuseoihin Woikoski Feelingin ainutlaatuisessa historiallisessa miljöössä sekä pittoreskin Miekankosken kauniisiin maisemiin.

Retki toteutetaan tiistaisin ja sen lähtö- ja paluupaikka on Mäntyharjun juna-asema. Retken aikataulu vahvistuu juna-aikataulujen mukaan.

Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla tarjoaa upeita taide-elämyksiä keskellä Järvi-Suomen kaunista kulttuurimaisemaa.

Bussiretki Mikkelistä Juvan uniikkeihin kohteisiin. Kesän 2024 uutuus!

Hop on Hop Off -retkellä Juvalle voit tehdä aikamatkan 1800-luvulle Pattoin perintötalolla, tutustua Partalan museoalueeseen ja vierailla komeassa Juvan kivikirkossa. Kohteisiin tutustutaan opastetulla kierroksella. 

Aitoja, eteläsavolaisia makuelämyksiä saadaan nauttia lounaalla TeaHouse of Wehmaisissa. Iltapäiväkahvit juodaan vierailulla Rapion Myllyllä ja illallisen kauniissa kartanomiljöössä tarjoaa Tertin Kartano

Juvan kierros toteutetaan perjantaisin. Retken lähtö- ja paluupaikka on Mikkelin keskusta.

TeaHouse of Wehmais on kuuluisa teesommelierin tarkoin valikoimista teelaaduista ja teehuonehenkisistä suolaisista ja makeista herkuistaan, joiden raaka-aineet tulevat lähialueen tuottajilta. 

Herkkusuiden rengasmatka Saimaalle Helsingistä. Kesän 2024 uutuus!

Nyt Saimaan ihanien elämysten äärelle on mahdollista päästä myös suoraan Helsingistä! Matka starttaa Kiasman tilausajopysäkiltä ja bussi ajaa Mikkeliin, Saimaan rannalle. Mikkelissä on mahdollisuus vierailla Sodan ja rauhan keskus Muistin näyttelyssä ja lounastaa Kahvila-ravintola Rauhassa. Mikkelistä matka jatkuu Puumalaan ja Sahanlahti Resortiin. Voit majoittua joko tunnelmallisessa Sahanlahti Resortissa tai lumoavan luonnon keskellä Pihlas Resortissa Joroisissa. Seuraavana päivän kohteina on TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano. Tertin Kartanon illallisen jälkeen lähdemme paluumatkalle Helsinkiin.

Tertin Kartanoravintolan juhlavissa ruokapöydissä nautitaan parhaita makuja seudun pelloilta, järvistä ja metsistä. 

Tervetuloa Saimaan upeisiin maisemiin!

 Hop On Hop Off -retkien maisemiin voit tutustua oheisesta videosta. 

Lisäelämys Vihreän kullan kulttuuritietä matkaaville

Kuuntele reittisi varrella Vihreän kullan kulttuuritiestä kertovaa äänitarinaa ilmaisella Glopas-sovelluksella. Sovellus käynnistää tarinan automaattisesti kulkiessasi kantatiellä 62 Mikkelin ja Puumalan välillä. Voit ladata Glopas-sovelluksen Google Playsta tai app storesta.  

Hanki liput kesän 2024 Hop On Hop Off -retkille

Kesällä 2024 Hop On Hop Off -retket käynnistyvät juhannuksen jälkeisellä viikolla ja jatkuvat elokuun puoliväliin. Tutustu retkiohjelmiin ja -aikatauluihin, ja osta liput Saimaa-elämyksiin Visit Mikkelin elämyskaupasta

Saimaa Hop On Hop Off -retkiä kehitetään osana Saavu Saimaalle! -hanketta. Hanketta ovat rahoittamassa: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Mikkelin kaupunki, Puumalan kunta ja Mikkelin seutuvaliokunta. Rahoittava viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Pidätämme kaikki oikeudet sisältö- ja aikataulumuutoksiin.