Menovinkkejä mökkiläisille

Saimaan kauneimmat sävelet 2015 MUSIIKILLISTA ILOTTELUA PUUMALASSA


Mökkikirje 1/2015 | Kirjoittaja: Seppo Toivonen


Saimaan kauneimmissa sävelissä Puumalan kirkossa kuullaan tänä vuonna improvisaatiota ja musiikin raja-aitoja ylittävää ilottelua,  yhteissoiton riemua ja herkullisesti tarjoiltuja Sibeliuksen laulu- ja pianosävellyksiä. Ja paljon muuta.

Konserttisarjan uusi taiteellinen johtaja Maria Kettunen on koonnut ohjelmaan monenlaisia konserttielämyksiä, jotta kynnys tulla konsertteihin olisi mahdollisimman matala. "Toiveeni on, että ihmiset lähtisivät liikkeelle kokemaan uusia, aisteja avaavia musiikkielämyksiä."

Maria Kettunen on oopperalaulaja, Cantores Minores -poikakuoron laulunopettaja - ja lomapuumalalainen vuodesta 2001 lähtien, jolloin hänen vanhempansa ostivat talon Puumalan keskustasta. Nyt hän tarjoilee kanta-asukkaille ja lomalaisille konserttisarjan, joka kutkuttaa uteliaisuutta ja toivottavasti myös vähän yllättää.

Mitä konserteissa kuullaan?
Perjantaina 10.7. klo 19 Iltakonsertti:
Marzi Nyman, urut ja sopraano Anu Komsi 
"Improvisaatioita ja musiikillista ilottelua Sibeliuksesta jazziin."

Sunnuntaina 12.7. klo 19 Sellojen taikaa: Anja Majan johtama selloryhmä
"Konsertti  on tarkoitettu myös lapsille,  esiintyjistä nuorimmat ovat kuusivuotiaita ja konsertti on yhteissoiton riemua täynnä. "

Torstaina 16.7. klo 19 Sibeliuksen 150-vuotiskonsertti
"Laulukurssin päätöskonsertin tilalla on Erkki Korhosen ja Maria Kettusen Sibelius-ilta, joka sisältää  mielenkiintoisia  kertomuksia, pianosooloja ja yksinlauluja Sibeliuksen elämästä ja tuotannosta." Vapaa pääsy

Lauantaina 18.7. klo 19 Iltasoitto: Nikita Boriso-Glebsky, viulu ja Vjatsheslav Novikov, piano
"Kuulemme kahta upeaa taiteilijaa ja yhteenhiottua yhteismusisointia."

Sunnuntaina 19.7. klo 16 Päiväkonsertti
Kansainvälisten oopperalaulajien Tommi Hakalan, ja Jyrki Korhosen ja urkuri Ville Urposen konsertissa musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä, oopperakirjallisuuden helmiä ja urkusooloja.