Laiturilla - Mökkikirje 3/2015

Menovinkkejä mökkiläisille

PUUMALAN SATAMA TARKASSA VALVONNASSA


Mökkikirje 3/2015 | Kirjoittaja: Seppo Toivonen


Puumalan kunta sai viitisen vuotta sitten lahjoituksena nettikameran, joka asennettiin Puumalan siltatorniin siten, että kuvasta saattoi nähdä Puumalansalmen ja sataman.

Matkailu- ja kulttuurisihteeri Tuula Vainikka sanoo, että yhtenä motiivina lahjoittajalla oli varmasti pysyä selvillä siitä, onko satamassa tilaa vierasveneille ja millainen on sää.

Kaksi vuotta sitten satamaa laajennettiin kahdella uudella laiturilla. Laitureita on seitsemän ja tiilaa  yhteensä 130 veneelle eikä  sellaisia tilanteita enää usein  synny, että kaikki  paikat olisivat täynnä.  - Onhan tämä ihan vakavasti otettava satama Saimaalla: Mikkelissä on vain kymmenen vierasvenepaikkaa.

Puumala Satama

Viime kesänä uudistettiin sataman opastus sekä veneilijöitä että rantakävelijöitä varten: kaikki laiturit saivat nimitaulun ja tarinan ja vierasvenelaiturit ja kotilaiturit ovat selvästi tunnistettavissa. Puumalalnen kirjailija ja Kalevala-korun perustaja Elsa Heporauta sai antaa nimensä  yhdelle kotilaiturille, Vierasvenelaituri Nesto taas on saanut nimensä Nestori Miikkulaisen esikuvalta, seppä Nestori Reposelta.

Kamera on edeleen paikallaan ja ottaa uuden kuvan satamasta 30 sekunnin välein kotiseutuhenkisten puumalalaisten, kesäasukkaiden ja uteliaiden iloksi. Kunta maksaa  tietoliikennekustannukset ja murehtii sitä, että kuvanlaatu heikkenee kun 20 vuotta vanhan siltatornin lasit himmenevät.

satamakamera.puumala.fi