Laiturilla Mökkikirje

"Veneretkellä koet, että olet elossa..."

Mökkikirje 2/2016 | Kirjoittaja: Leena Karo


Lähtisitkö Eeva Ojalehdon ja Harri Kerkelän luotsaamalle veneretkelle Saimaalle yhdessä ystäviesi tai työporukkasi kanssa? Eeva vakuuttaa, että viimeistään upeassa Vartiosaaressa osallistuja kokee, että "on todella elossa. Osallistuja saa tunteen siitä, miltä vahva tuuli ja auringon lämpö tuntuvat kasvoilla, miltä tuntuu olla rento ja vapautunut, elää ja hengittää omassa kehossa..."

 Keitä te olette? 

"Eeva Ojalehto ja Harri Kerkelä. Olemme molemmat mikkeliläisiä pienyrittäjiä. Eeva mm. valmentaa, ohjaa mindfulnessia, retriittejä ja joogaa Unelma Elämä -yrityksessään. Kokenut kippari Harri tarjoaa erilaisia veneretkiä ja risteilyitä Saimaalla perheyrityksessään Saimaan Saaristo-ja Veneilypalvelut Oy:ssä ja harjoittaa perheensä kanssa mökkivuokrausta Mikkelin Anttolassa."

Miksi te olette kehitelleet tällaisen veneretken? 

"Halusimme tarjota ihmisille mahdollisuuden päästä veneilemään Saimaalle. Ei kaikilla ole omaa venettä eikä mahdollisuutta päästä Saimaalle. Halusimme viedä ihmiset myös kokemaan Saimaan saaria ja valitsimme Vartiosaaren, koska sen luonto on ainutlaatuinen ja erilainen kuin mantereella. Tavoitteenamme on myös pysähdyttää ihmiset aistimaan ja todella omakohtaisesti kokemaan ympäröivä luonto. Luonnossa oleminen saa harjoitusten myötä uudenlaisen syvyyden ja samalla avautuu mahdollisuus syventää yhteyttä myös omaan itseen. "

Kuinka monta voi osallistua retkelle?

"Retkelle voi osallistua maksimissaan 12 hengen ryhmä. Veneemme M/S Kuutti on tilava ja turvallinen isollekin ryhmälle. Veneessä on mahdollisuus matkustaa sisätiloissa, ulkokannella ja yläohjaamossa tuulen tuiveruksessa omien mieltymysten mukaan. Matkan aikana liikumme kapeikoissa hitaasti ja suuremmilla järvenseljillä vauhdikkaasti."

Mistä vene lähtee?

"Vene lähtee Anttolan satamasta tai Anttolanhovista sopimuksen mukaan."

Mitä erikoista on määränpäässä, saaressa, on? 

"Vartiosaari on erityisen kaunis. Saari on kallioinen ja monin paikoin jäkälien peittämä. Saaren luonnossa voi nähdä jääkauden jälkiä. Luonterin luonnonsuojelualueelle avautuva hiljainen järvimaisema sykähdyttää. Alueella asustaa myös uhanalainen saimaannorppa, jonka saattaa tavata myös saaren rannoilla."

Kauanko retki kestää? 

"Retki kestää 3 ½ -4 tuntia riippuen lähtöpaikasta."

Mitä retkellä tehdään?

"Veneretken aikana saa rauhassa nauttia Saimaan kauniista järvimaisemasta, katsella kesämökkejä ja bongailla lintuja tai saimaannorppaa. Vartioaaressa retkeläisillä on mahdollisuus tutustua ohjatusti saaren karun kauniiseen luontoon. Ohjauksen aikana teemme erilaisia läsnäolo- ja luontoon liittyviä harjoituksia, mitkä syventävät luontoyhteyttä ja yhteyttä omaan itseen. Harjoitukset rentouttavat ja vähentävät stressioireita, auttavat todella pysähtymään ja ne tekevät luontoelämyksestä rikkaamman ja nautinnollisemman. Harjoitukset tutustuttavat myös omassa itsessä piilossa oleviin voimavaroihin. Retken aikana kokoonnutaan yhdessä myös herkuttelemaan lähiruuasta valmistettuja retkieväitä elävän tulen äärellä tarinoiden." 

Minkälaisen elämyksen osallistuja saa?

"Osallistuja saa unohtumattoman elämyksen ja tunteen siitä, että on todella elossa. On niin paljon enemmän kokea asioita itse suoraan, kuin katsoa niitä ruudun välityksellä. Osallistuja saa tunteen siitä miltä vahva tuuli ja auringon lämpö tuntuu kasvoilla, miltä tuntuu koskettaa jäkäläistä kalliota, miltä kuulostaa hiljaisuus Saimaalla, miltä tuntuu olla rento ja vapautunut, elää ja hengittää omassa kehossa. Puhumattakaan siitä miten kaunis ympäröivä järviluonto on."

Syödäänkö? Mitä? 

Retken aikana nautitaan maistuvat retkieväät, jotka on valmistettu lähellä tuotetuista raaka-aineista. 

Mitä retki maksaa/osallistuja?

"Retken hinta on alkaen 650€/ryhmä. Lähtö Anttolan satamasta"

Hintaesimerkkejä pienemmille ryhmille: 4 henkilöä mukana, 162,50€/hlö

                                                            6 henkilöä mukana, 108,00€/hlö

                                                            8 henkilöä mukana,   81,25€/hlö

                                                            10 henkilöä mukana, 65,00€/hlö

                                                            12 henkilöä mukana, 54,00€/hlö

Mitä hintaan sisältyy? 

"Retken hintaan sisältyy venematkat, kipparin ja ohjaajan palvelut, ohjattuja luontoon liittyviä läsnäolo- ja muita harjoituksia, mitkä syventävät yhteyttä luontoon ja omaan itseen. Retkeen kuuluu tietysti myös maukkaat retkieväät, jotka nautimme elävän tulen äärellä."  

Kenelle erityisesti suosittelisit retkeä?

"Suosittelen retkeä erityisesti työyhteisöille, kaveriporukoille, ulkomaalaisryhmille ja kaikille, jotka eivät ole aiemmin kokeneet Saimaata tällä tavoin. Kaikille heille, jotka haluavat tehdä jotain uutta, erilaista ja elämyksellistä. 

Suosittelen retkeä myös kiireisille, stressaantuneille ja kaikille elämän ja työn väsyttämille. Luonnossa olemisella on runsaasti tutkittuja hyvinvointivaikutuksia mitkä vähentävät stressioireita ja retki antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pysähtymiseen, rentoutumiseen ja voimien lataamiseen upean luonnon äärellä."

Tiedustelut:                        

Eeva +358 40 120 7277 tai eeva.ojalehto@unelmaelama.fi             
Harri +358 44 707 1050 harri.kerkela@ssvoy.fi