Menovinkkejä mökkiläisille

Pellavalakanoita itselle tai lahjaksi


Mökkikirje 2/2015 | Kirjoittaja: Leena Karo


Poikkesimme Raijan Aittaan paluumatkalla Anttolasta. Vanhassa kivinavetassa on pellavatuotteiden myymälä, näyttely ja kahvila, jotka ovat avoinna päivittäin kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Jos kaipaat laadukkaita pellavatuotteita tai olet oikea käsityöihminen, tässä varsinainen unelmakauppa sinulle! Ihania pellavalakanoita ja valkoisia pehmeitä vohvelikankaisia pyyhkeitä! Turistit arvostavat myös paikallista eksotiikkaa ja niinpä Etelä-Savon muisnaishistoriaan kytketyt Astuvansalmen kalliomaalaus -aiheiset tekstiilit ovat olleet jo pitkään suosittuja tuotteita. 

Kaupasta voi ostaa myös tilalla viljeltyjä mansikoita, alkukesän herkuksi varhain kypsyvää Honeyone-lajiketta ja keskikesän mansikaksi perinteistä Polkaa. Vadelma-aika koittaa kesäsäästä riippuen heinäkuun lopulla tai elokuussa. Tilalla on myös itsepoimintaa.

Raijan Aitta on toiminut maaseutumatkailuyrityksenä vuodesta -98 lähtien, jolloin rakennettiin uudet toimitilan maatilan vanhaan kivinavettaan. Siitä alkaen pellavatuotteita on kehitetty käsitöiden tekemisen ja käsityötarvikemyynnin ohella. 

Raijan Aitan tuotteita on myynnissä myös Kenkäverossa.

Raijan Aitta, Kipparintie 2, avoinna 10-18, www.raijanaitta.fi